Ψάχνουν τους Βούλγαρους που έδωσαν τη μικρή Μαρία στους Ρομά

Ψάχνουν τους Βούλγαρους που έδωσαν τη μικρή Μαρία στους Ρομά

Ο προφυλακισμένος «πατέρας» ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για Βούλγαρους τσιγγάνους που κατοικούν στην Αθήνα - Τον εντοπισμό του κινητού του μεσάζοντα ζήτησε ο συνήγορός του - Έρευνες σε μαιευτήρια, υπηρεσίες και μητρώα νοσοκομείων

Ψάχνουν τους Βούλγαρους που έδωσαν τη μικρή Μαρία στους Ρομά
Στον εντοπισμό των Βουλγάρων, του «μεσάζοντα» και της φυσικής μητέρας της Μαρίας, που φέρεται να κατονόμασε ο 39χρονος Χρήστος Σαλής στην απολογία του επικεντρώνονται οι έρευνες των αστυνομικών που ασχολούνται με την υπόθεση προκειμένου να εξακριβώσουν την αλήθεια των ισχυρισμών του προφυλακισμένου πλέον Ρομά.

Η ύπαρξη του ζεύγους των Βούλγαρων φαίνεται να είναι η βασική υπερασπιστική γραμμή για τον 39χρονο, ο οποίος ενώπιον του ανακριτή υποστήριξε ότι αυτοί ήταν που τους την παρέδωσαν. Μάλιστα φέρεται να πρόσθεσε ότι ο ίδιος ήταν από την αρχή αντίθετος με την παρουσία της μικρής, λόγω του βεβαρημένου ποινικού του μητρώου, ζητώντας από την 40χρονη Ελευθερία Δημοπούλου να επιστρέψει το παιδί αλλά η σύντροφός του ισχυρίστηκε ότι το είχε αγαπήσει και έτσι το παιδί παρέμεινε στην οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σαλής στην απολογία του αναφέρθηκε ονομαστικά στον βούλγαρο διαμεσολαβητή, αλλά και στη φυσική μητέρα της μικρής, προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι η φυσική μητέρα του παιδιού είναι εντός Ελλάδας. Δεν δίστασε, μάλιστα, να ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να συναντήσει το επίμαχο ζευγάρι των Βουλγάρων. Για τον ίδιο λόγο ζήτησε να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του ιδίου και της συγκατηγορούμενής του για να εντοπισθούν οι πραγματικοί γονείς του παιδιού. Τελικά το αίτημα του αυτό δεν ικανοποιήθηκε, σε πρώτη φάση, καθώς γι' αυτό απαιτείται έκδοση βουλεύματος, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Κλείσιμο
Αναπάντητο παραμένει, πάντως, το ερώτημα για τον μεγάλο αριθμό των υπολοίπων παιδιών της οικογένειας με έναν εκ των συνηγόρων να υποστηρίζει ότι για τα πέντε εξ αυτών ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει τεστ DNA και να αποδεχτεί, όπως είπε, ότι είναι δικά του, ενώ για τα υπόλοιπα παρέπεμψε στη 40χρονη σύντροφό του.

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση αξιολογούν την απολογία του ζευγαριού αλλά δεν σταματούν να ερευνούν προς κάθε κατεύθυνση σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών, την Ιντερπολ αλλά και με τις υγειονομικές Αρχές.

Για το λόγο αυτό και έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε μαιευτήρια και υπηρεσίες για εμπόριο παιδιών ενώ έρευνες θα γίνουν και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης