Πρόεδρος των Ρομά: «Μου είχαν προσφέρει και μένα τη Μαρία για χίλια ευρώ»

Πρόεδρος των Ρομά: «Μου είχαν προσφέρει και μένα τη Μαρία για χίλια ευρώ»

Ο Μπάμπης Δημητρίου ανέφερε ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού ήταν στον καταυλισμό αλλά εξαφανίστηκαν όταν πήρε έκταση το θέμα - «Δεν την ήθελα στο σπίτι» τόνισε ο 39χρονος Ρομά ρίχνοντας το φταίξιμο στη γυναίκα του

Πρόεδρος των Ρομά: «Μου είχαν προσφέρει και μένα τη Μαρία για χίλια ευρώ»
Ο πρόεδρος της κοινότητας των Ρομά, Μπάμπης Δημητρίου, αποκάλυψε σε διεθνή μέσα ότι οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας τον είχαν πλησιάσει για να του την πουλήσουν με αντάλλαγμα χίλια ευρώ. Αυτό έγινε το 2009, όταν η μικρή ήταν μόλις 15 ημερών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημητρίου: «Το παιδί πουλήθηκε στην τωρινή του μητέρα και φαντάζομαι ότι τα λεφτά θα ήταν πάνω κάτω τα ίδια με αυτά που είχαν ζητήσει από μένα».

Όσον αφορά την επιχείρηση των αρχών για την εξεύρεση των βιολογικών γονιών της Μαρίας αποκάλυψε ότι «ήταν εδώ, στον καταυλισμό την προηγούμενη εβδομάδα όταν το ζευγάρι συνελήφθη και η αστυνομία πήρες τη Μαρία. Μετά την έκταση που πήρε το θέμα απλά εξαφανίστηκαν.

Κλείσιμο
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και ψάχνει όλους τους καταυλισμούς σε κεντρική και νότια Ελλάδα για να τους εντοπίσει.

Ο πρόεδρος των Ρομά εξέφρασε και την ανησυχία του για την γνώμη που θα σχηματιστεί για τους ίδιους στο Associated Press τονίζοντας ότι «η υπόθεση δεν αντικατοπτρίζει όλους εμάς», ενώ φοβάται οτι θα υπάρξει αντίδραση κατά των 2.000 Ρομά που ζουν στην κοινότητα.

«Οι Ρομά των Φαρσάλων, φτωχοί άνθρωποι σε μία χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, προσπαθούν να επιβιώσουν σε καταυλισμούς στα προάστια της πόλης, πουλώντας φρούτα, χαλιά, κουβέρτες, καλάθια και παπούτσια στις τοπικές αγορές. Οπως λένε, ήδη θεωρούνται από ορισμένους ως περιθωριακοί, κλέφτες και ζητιάνοι», σημειώνει δημοσίευμα του πρακτορείου.

«Δεν την ήθελα στο σπίτι»

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από την ακροαματική διαδικασία, ο 39χρονος Χρήστος Σαλής έριξε το φταίξιμο στη γυναίκα του.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η Daily Mail, ο Σαλής αποκάλυψε ότι το 2009 κι ενώ έλειπε για μερικές μέρες από το σπίτι, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τη γυναίκα του. Του ανέφερε ότι στο σπίτι είχε έρθει ένα ζευγάρι Βούλγαρων με ένα παιδί και της είπαν ότι δεν το ήθελαν.

Ο 39χρονος ξεκαθάρισε ότι δεν το ήθελε, τονίζοντας στη γυναίακ του ότι δεν θέλει να βάλει μια «βόμβα» στην οικία του.

Ο δικηγόρος του, Κωνσταντίνος Κατσαβός, ανέφερε ότι αν αφθεί ελεύθερος, θα μπορούσε να βοηθήσει, ώστε να βρεθεί ο άνθρωπος που μεσολάβησε στην αγοραπωλησία του παιδιού. Ο ίδιος υπερασπίστηκε τον πελάτη του λέγοντας ότι «πρόκειται για μια υιοθεσία που δεν ήταν ακριβώς νόμιμη, αλλά έγινε με την συγκατάθεση της μητέρας».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης