Είχε σκοτώσει τον δολοφόνο του γιου του το 1988 κρύβοντας το όπλο στα γένια του

Είχε σκοτώσει τον δολοφόνο του γιου του το 1988 κρύβοντας το όπλο στα γένια του

Η δολοφονία του 33χρονου τσιγγάνου δεν είναι το πρώτο περιστατικό αυτοδικίας που εκτιλύχθηκε μέσα στις δικαστικές αίθουσες

Είχε σκοτώσει τον δολοφόνο του γιου του το 1988 κρύβοντας το όπλο στα γένια του
Ρέθυμνο 1983. Ο 27χρονος Μανώλης Παπαδόσηφος συναντά σε μια καφετέρια τον γνωστό του, Γιάννη Βενιεράκη. Μαζί θα ανέβουν  στο πατάρι του καταστήματος για να συζητήσουν ένα προσωπικό τους θέμα. Λίγα λεπτά αργότερα, θα ακουστούν τρεις πυροβολισμοί.  Ο Μανώλης Παπαδόσηφος πέφτει νεκρός από το όπλο του Βενιεράκη.  Ως αιτία της δολοφονίας,  εμφανίζεται η διαμάχη για  μια γυναίκα.

Ο  Βενιεράκης θα καταδικαστεί σε ισόβια αλλά θα ασκήσει έφεση. Το 1988 η δεύτερη δίκη θα γίνει στον Πειραιά και όχι στην Κρήτη λόγω του φόβου για αντίποινα.

Κλείσιμο
O πατέρας τους νεκρού θύματος, ο Γιάννης Παπαδόσηφος, καταφέρνει να περάσει στη δικαστική  αίθουσα με ένα όπλο που είχε πάρει από τους Γερμανούς στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

«Σεις μωρέ δεν είστε άξιοι να κρίνετε τον φονιά» φωνάζει και πυροβολεί τον φονιά του γιου του, ενώ οι δικαστές κρύβονται κάτω από τα έδρανα. Ο πατέρας που πήρε εκδίκηση για την δολοφονία του γιου του ακούγεται να λέει: «τώρα, λευτερώθηκα! Δικάστε με εις θάνατον να τελειώνω!»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των εφημερίδων της εποχής ο Παπαδόσηφος δεν είχε το όπλο μαζί του, όταν μπήκε πρώτη φορά στο Εφετείο. Το είχε αφήσει οπλισμένο και απασφαλισμένο στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ενός φίλου του. Κάποια στιγμή βγήκε από την αίθουσα για να πιει καφέ. Επέστρεψε προσποιούμενος τον ανήμπορο στους φρουρούς που του έκαναν σωματική έρευνα. Μία ώρα αργότερα επανέλαβε την έξοδό του και είδε ότι οι φρουροί δεν του έκαναν έλεγχο. Λίγο πριν από τις 12 βγήκε για τελευταία φορά από την αίθουσα, πήρε το όπλο, το έκρυψε στη γενειάδα και κατευθύνθηκε στην αίθουσα για να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Η εκδίκηση του πατέρα θα γίνει τότε πρωτοσέλιδο και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης θα πάρει το μέρος του Παπαδόσηφου που τήρησε τον άγραφο νόμο της κρητικής βεντέτας.

Ο εκτελεστής πατέρας θα καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση και εκτίσει την ποινή του θα επιστρέψει ελεύθερος στην Κρήτη όπου θα ζήσει ως της άνοιξη του 2012 όταν θα φύγει από τη ζωή για να συναντήσει τον γιό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης