Το πρωί της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου μια γυναίκα 54 ετών έπεσε στη λίμνη των Ιωαννίνωνστο σημείο που η Ακτή Μιαούλη τέμνεται με την οδό Βογιάννου.
Περαστικοί από το σημείο ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή βγάζοντας τη γυναίκα από την Παμβώτιδα. Η 54χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν πρόκειται για ατύχημα.
Τα ακριβή αίτια του συμβάντος ερευνά το ΑΤ Ιωαννίνων.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.