Τουρκικές φρεγάτες πλησίασαν για λίγο στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κάσου, ωστόσο δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο και τα πλοία αποχώρησαν.
Πιο συγκεκριμένα κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η τουρκική ναυτική άσκηση «MAVI BALINA» (Γαλάζια Φάλαινα), όπως συνηθίζεται ελληνικό πολεμικό πλοίο παρατηρούσε τη δραστηριότητα στην περιοχή.
Με την ολοκλήρωση της άσκησης, τέσσερα τουρκικά πλοία, ενώ κατευθύνονταν προς τη ναυτική βάση του Ακσάζ, σταμάτησαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κάσου.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού, με τη δύναμη να ενισχύεται με μία ακόμη ελληνική φρεγάτα. Τελικά, τα τουρκικά πλοία αποχώρησαν, χαράσσοντας ρότα προς τα τουρκικά παράλια.
Το περιστατικό έληξε κυρίως μέσω της διπλωματικής οδού.
Το University of Derby Greece - Νομικό Πρόσωπο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης φέρνει στη χώρα ένα νέο μοντέλο βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, σχεδιασμένο για τον κόσμο του σήμερα και του αύριο.
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.