Τρίωρη στάση εργασίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ

Διαμαρτύρονται για τον υπάλληλο που έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων επειδή μπλόκαρε το σέρβερ του ΕΚΠΑ

ekpa23
Σήμερα, Δευτέρα 1 Απριλίου, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιεί τρίωρη στάση εργασίας.

Η στάση εργασίας αποτελεί ένδειξη συμπαράστασης στο πρόσωπο του συναδέλφου τους, Δημήτρη Αντωνίου, ο οποίος στις 12 Φεβρουαρίου είχε καθοριστική συμβολή στο μπλοκάρισμα του κεντρικού server του ΕΚΠΑ, με αποτέλεσμα οι ηλεκτρονικές εξετάσεις, που ελάμβαναν χώρα εκείνες τις ώρες, να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο υπό ψήφιση – τότε – νομοσχέδιο για την εγκατάσταση στη χώρα μας παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ο οποίος είναι και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από τις δημόσιες δηλώσεις για τη συμμετοχή του στο συμβάν, έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων ενώ παράλληλα, διατάχθηκε ΕΔΕ.

Με απόφαση της από 29/3/2024 Γενικής Συνέλευσης, η σημερινή στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη του ωραρίου έως τις 13.00 ενώ έχει προγραμματιστεί και παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία, στις 9.00 π.μ.

Κλείσιμο
«Σήμερα, βρισκόμαστε στο στόχαστρο συνδικαλιστικών διώξεων, με ένα συνάδελφό μας να απολύεται και με πολλούς άλλους να σέρνονται σε ΕΔΕ και εισαγγελίες, γιατί μιλήσαμε, γιατί αντιδράσαμε. Γιατί δε δεχθήκαμε να σιωπήσουμε όταν πέρναγε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, γιατί δε δεχθήκαμε να γυρίσουμε την πλάτη στους αγώνες των φοιτητών, γιατί πήραμε θέση υπέρ του πανεπιστήμιου, που εμείς ονειρευόμαστε. Δεν πάμε βήμα πίσω. Δε θα σιωπήσουμε. Δε θα κατεβάσουμε τα κεφάλια» αναφέρουν οι συνδικαλιστές.

Ειδήσεις σήμερα:

Τριπλή ήττα για Ερντογάν στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Reuters: Οι Τούρκοι των τιμώρησαν

myAADEapp: Ξεκίνησε η εφαρμογή με ειδοποιητήρια σε φορολογούμενους

25χρονη καθηγήτρια στις ΗΠΑ έκανε σεξ με 17χρονο ενώ ο σύζυγός της ήταν για κυνήγι - Καταδικάστηκε αλλά δεν φυλακίστηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης