Ξυλόκαστρο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ζευγάρι που έκρυβε αρχαία στο σπίτι και ναρκωτικά σε μαγαζί και ποιμνιοστάσιο

Ξυλόκαστρο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ζευγάρι που έκρυβε αρχαία στο σπίτι και ναρκωτικά σε μαγαζί και ποιμνιοστάσιο

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων

astynomia_peripoliko
Έναν αρχαίο αμφορέα ανακάλυψαν συμπτωματικά οι αστυνομικοί, όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι ενός ζευγαριού Ελλήνων στην κοινότητα Σαραντάπηχο του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης στην Κορινθία, αναζητώντας ναρκωτικά τα οποία βρήκαν τελικά στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούν, αλλά και στην κτηνοτροφική τους εγκατάσταση.

Στο κατάστημα και το ποιμνιοστάσιο κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 113,45 γραμμαρίων και 855 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσεις, ενώ στο σπίτι του 53χρονου και της 44χρονης βρέθηκε ένας πήλινος αμφορέας που κατασχέθηκε και παραδόθηκε στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθεί, να αξιολογηθεί και να εκτιμηθεί η προέλευσή του.

Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί πώς βρέθηκε στην κατοχή τους το αρχαίο εύρημα και αν έκαναν λαθρανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή.





Ειδήσεις σήμερα:

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί θα «χτυπήσουν» τη χώρα

Συγκίνηση στην κηδεία του Αλέξανδρου Κομπόγιωργα

Ανθή Φακιδάρη: Η 20χρονη Ελληνίδα καλλονή είναι το νέο top model
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης