Κακοκαιρία Daniel - Καρδίτσα: Με ελικόπτερα απεγκλωβίζουν γυναίκες και παιδιά από την Αγία Τριάδα - Έξι αγνοούμενοι στο ίδιο χωριό

Κακοκαιρία Daniel - Καρδίτσα: Με ελικόπτερα απεγκλωβίζουν γυναίκες και παιδιά από την Αγία Τριάδα - Έξι αγνοούμενοι στο ίδιο χωριό

Διασώστες απεγκλώβισαν από αέρος έναν πατέρα με το παιδί του και δύο γυναίκες από το χωριό Αγιά Τριάδα - Δείτε βίντεο

pateras_paidi_super_puma_arthro
Ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι επιχειρήσεις διάσωσης από αέρος ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορες περιοχές στην Καρδίτσα λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Συγκλονιστική είναι η προσπάθεια για τη διάσωση ενός πατέρας με το παιδί του, με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, καθώς το σπίτι τους είχε καλυφθεί από νερό. 




Προηγουμένως, άλλη επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma αφορούσε μια γυναίκα που ήταν μέσα στο νερό. Όπως φαίνεται στο ακόλουθο βίντεο, διασώστης κατέβηκε με το ειδικό σχοινί από το ελικόπτερο, προσέγγισε την γυναίκα, την έδεσε πάνω του και στη συνέχεια τους ανέβασαν και τους δύο στο Super Puma.


Σε άλλο βίντεο οι διασώστες απομάκρυναν με επιτυχία μια νεαρή σε ηλικία γυναίκα.

Κλείσιμο





Εκτός από το Super Puma έρευνας και διάσωσης στην επιχείρηση διάσωσης θα χρησιμοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τέσσερα Βell της πυροσβεστικής και αργότερα θα συμμετέχουν ένα Bell και ένα Super Puma των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο σχεδιασμός προβλέπει, για την ώρα, ότι ένα από τα τρία ελικόπτερα θα κατευθυνει προς το χωριό Αστρίτσα για να πάρει 35 ανθρώπους, ένα στο χωριό Αγία Τριάδα και ένα στη Μεταμόρφωση.

Παράλληλα θα επιστρατευθούν και εξωλέμβιες μηχανές από τον Βόλο καθώς διαπιστώθηκε ότι φουσκωτές λέμβοι δεν βοηθούν αποτελεσματικά στην επιχείρηση διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το μεσημέρι δεν πραγματοποιύνταν επιχείρησεις ελικοπτέρων καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή της Καρδίτσας δεν επέτρεπαν την ασφαλή πτήση τους με αποτέλεσμα να μην δίνεται το «πράσινο φως» από το ΕΚΣΕΔ.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο στόχαστρο και το Λιμενικό για τον θάνατο του Αντώνη που τον έσπρωξαν από το Blue Horizon

Νεαρός Ουκρανός σκότωσε το ζευγάρι Αμερικανών που τον υιοθέτησε από ορφανοτροφείο στη χώρα του

Κύμα διαμαρτυριών για τη συναυλία των Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ εν μέσω σφοδρής καταιγίδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης