Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Το μέτωπο της φωτιάς επεκτείνεται σε 60 χιλιόμετρα - Δείτε χάρτη

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Το μέτωπο της φωτιάς επεκτείνεται σε 60 χιλιόμετρα - Δείτε χάρτη

Οι φλόγες ταξιδεύουν με γοργούς ρυθμούς και η φωτιά παίρνει δυσθεώρητα μεγέθη, λέει ο Εθνοβιολόγος Παύλος Γεωργιάδης

370268831_763222542478569_4306437216444004184_n__1_
Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς κατά μήκος των χωριών δυτικά του νομού. Οι φλόγες ταξιδεύουν πλέον πολύ γρήγορα και η κατάσταση είναι σχεδόν μη αντιμετωπίσιμη σε αυτές τις διαστάσεις.

Ο εθνοβιολόγος Παύλος Γεωργιάδης μίλησε στο ΣΚΑΙ για το τεράστιο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη που έχει κάψει ως τώρα χιλιάδες στρέμματα γης. «Έχουμε μια πολύ μεγάλη φωτιά που έχει κατακάψει αρκετές χιλιάδες στρεμμάτων. Είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε αποτίμηση για το είδος της φωτιάς», απάντησε αρχικά σχετικό με το αν εκείνος βλέπει το φαινόμενο Backing Fire στην Αλεξανδρούπολη.

«Πάντως μιλάμε για μια φωτιά που ξεκίνησε από ένα μικρό δασάκι στη Μελία Αλεξανδρούπολης, εξαπλώθηκε σε καλλιέργιες και σκληροφυλλική βλάστηση. Την τρίτη ημέρα είδαμε μια ακόμα μεγάλη εστία στο δάσος της Δαδιάς. Τα δύο μέτωπα ενώθηκαν και χθες είδαμε μια φωτιά ασύλληπτου μεγέθους. Οι φλόγες ταξίδεψαν πάνω από 22 χιλιόμετρα», συμπλήρωσε για το μέγεθος που έχει λάβει πλέον.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuznw5ogiwpt)
 
Χθες βράδυ, όπως είπε είχαμε ένα μέτωπο από το δάσος της Δαδιάς μέχρι την Παραλία των Δικέλλων, με τον Παύλο Γεωργιάδη να λέει πως πρόκειται για ένα μέτωπο 60 χιλιομέτρων συνολικά.  Μάλιστα παρέθεσε και έναν χάρτη στον οποίο φαίνεται το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς. Τα πιο πρόσφατα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν πως κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, κάηκε μεγαλύτερη έκταση σε σχέση με τις προηγούμενες δύο ημέρες. Οι μωβ περιοχές στον παρακάτω χάρτη αντιπροσωπεύουν νέες ενεργές εστίες οι οποίες εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 6 ώρες.

370268831_763222542478569_4306437216444004184_n__1_


Όσον αφορά για την επόμενη ημέρα των πυρκαγιών, είπε πως «Κορυφαία προτεραιότητα είναι η πρόληψη. Πρέπει αυτό το θέμα να ξεφύγει από τα χέρια της Πολιτικής Προστασίας, πρέπει να περάσει σε κάθε κοινότητα της Ελλάδας. Ενα σχέδιο που θα είναι οργανωμένο, έτσι ώστε οι Πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία να μην βρίσκονται μπροστά από μη αντιμετωπίσιμες καταστάσεις. Αναγκαστικά κυνηγάμε τη φωτιά».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης