Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Το ανατριχιαστικό σκίτσο με τις ράγες-φέρετρα στα Τέμπη

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Το ανατριχιαστικό σκίτσο με τις ράγες-φέρετρα στα Τέμπη

Μία εικόνα που συμπυκνώνει τον ανείπωτο πόνο από την πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στη Λάρισα

τεμπη627
Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο το τελευταίο 24ωρο με την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, με τον τραγικό απολογισμό να ανέρχεται μέχρι στιγμής σε τουλαχιστον 43 ανθρώπους που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία Intercity 62 εκτελώντας το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Η θλίψη που βιώνει ο ελληνικός -και όχι μόνο- λαός αποτυπώνεται συχνά τις τελευταίες ώρες σε σκίτσα καλλιτεχνών που προσπαθούν, έστω και με αυτό τον τρόπο, να εκφράσουν την οδύνη που νιώθουν με πρωταγωνιστές του δράματος κυρίως νέους ανθρώπους, φοιτητές, που χάθηκαν προτού προλάβουν να ανακαλύψουν το μέλλον για το οποίο προετοιμάζονταν όλη τους τη ζωή.




Λιτό και πλήρως αντιπροσωπευτικό της τραγωδίας είναι το σκίτσο που σχεδίασε ο ηθοποιός και συγγραφέας Γιώργος Γαλίτης -συμβολικό του εθνικού πένθους- και που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Σε αυτό απεικονίζονται οι ράγες ενός σιδηροδρόμου που μετατράπηκαν σε μια στιγμή σε... φέρετρα των ανθρώπων εκείνων που χάθηκαν, ενώ επέστρεφαν στην καθημερινότητα από το τριήμερο, ευχάριστο «διάλειμμα» της Καθαράς Δευτέρας.

Δυστυχώς, όμως, δεν πρόλαβαν να φτάσουν στον προορισμό τους, αφού δεν γνώριζαν πως εκείνα ήταν τα τελευταία χιλιόμετρα που διένυαν μέχρι οι συγκεκριμένες ράγες να γίνουν το σημείο όπου πολλοί από εκείνους άφησαν την τελευταία τους πνοή πάνω στις ράγες του σιδηροδρόμου γράφοντας τον επίλογο μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Live Update: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις για τη φονική σύγκρουση τρένων στη Λάρισα

Μαρτυρία από τη μοιραία αμαξοστοιχία: «Πάμε και όπου βγει είπαν οι μηχανοδηγοί»

«Υπάρχει σύγχυση στις γραμμές... Μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος;»: Μαρτυρία σοκ από επιβάτες για τη σύγκρουση τρένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης