Συγγρού: Από ώρα σε ώρα η αποξήλωση του «αιωρούμενου» μπαλκονιού - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Συγγρού: Από ώρα σε ώρα η αποξήλωση του «αιωρούμενου» μπαλκονιού - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σε κατασκευαστικό λάθος από το 1972 οφείλεται η αποκόλλησή του από το υπόλοιπο κτίριο - «Και πολύ άντεξε» λένε ειδικοί στο protothema.gr

μπαλκονι
Σε κατασκευαστικό λάθος από το 1972, όπου πρώτο χτίστηκε, οφείλεται το μπαλκόνι που «ξεκόλλησε» από το υπόλοιπο κτίριο ξενοδοχείου στη λεωφόρο Συγγρού, όπου χρειάστηκαν τρεις μέρες, όπως αναφέρει στο protothema.gr ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου Κώστας Σπηλιόπουλος, προκειμένου η πολεοδομία να εγκρίνει τις ενέργειες αποξήλωσής του.

Υπό κατάρρευση μπαλκόνι σε ξενοδοχείο στη Συγγρού


Όπως αναφέρει ο κ.  Σπηλιόπουλος, ο  ακάλυπτος χώρος όπου βρίσκεται το μπαλκόνι που συνεχίζει να αιωρείται, έχει ήδη αποκλειστεί από την Αστυνομία με την αποκόλληση να έχει προσδιοριστεί για τις έξι το απόγευμα.

μπαλκονι1
μπαλκονι2
Κλείσιμο


“Όλα έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν ο νυχτερινός υπάλληλος άκουσε έναν δυνατό θόρυβο. Βγήκε και είδε το μπαλκόνι στην κατάσταση αυτή. Στο δωμάτιο όπως και στο διπλανό δεν έμενε κάποιος με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί και να έρθει άμεσα η Πυροσβεστική, η οποία απέκλεισε τον χώρο και έκοψε το ρεύμα στο δωμάτιο” αναφέρει ο Κώστας Σπηλιόπουλος και προσθέτει:

“Από εκεί και πέρα ο πρώτος έλεγχος έδειξε πως τα πάντα οφείλονται σε κατασκευαστικό λάθος του συγκεκριμένου μπαλκονιού με τα σίδερα να έχουν τοποθετηθεί σε λάθος σημείο. Δεν τίθεται θέμα στατικότητας, διότι πρόσφατα έγινε επίσημος έλεγχος και ήταν όλα εντάξει”.

μπαλκονι3
μπαλκονι4


Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και για καθαρά επιστημονικό ενδιαφέρον επισκέφτηκε και ο καθηγητής Πολυτεχνείου, Εμμανουήλ Βουγιούκας, ειδικός στο οπλισμένο σκυρόδεμα, ο οποίος εξήγησε στο protothema.gr πως πρέπει άμεσα να ελεγχθούν και τα υπόλοιπα μπαλκόνια του ξενοδοχείου:

“Διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο μπαλκόνι εκ κατασκευής είχε κάποιο πρόβλημα. Μιλάμε για κατασκευαστικό λάθος, και πολύ άντεξε όλα αυτά τα χρόνια. Το σίγουρο είναι πως δεν υπήρξε έλεγχος ή τουλάχιστον ξέφυγε από το μάτι των επιβλεπόντων της κατασκευής, πολλά τα χρόνια πίσω. Έχει γίνει λάθος τοποθέτηση οπλισμού στα σίδερα. Θα πρέπει να γίνει έλεγχος και στα υπόλοιπα μπαλκόνια και άμεσα”.

μπαλκονι5
μπαλκονι6


Ειδήσεις σήμερα:

Στη φυλακή παραμένει η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό

Πότε θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες στην Αττική - Σε δύο φάσεις η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Δείτε βίντεο: «Αθάνατος Νίκο μας» - Συγκίνηση στην κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης