Θεσσαλονίκη: «Δεν γνώριζα ότι ήταν Ρομά» είπε στην απολογία του ο αστυνομικός - Παραμένει ελεύθερος

Θεσσαλονίκη: «Δεν γνώριζα ότι ήταν Ρομά» είπε στην απολογία του ο αστυνομικός - Παραμένει ελεύθερος

Ο 34χρονος επανέλαβε ότι δεν είχε σκοπό να χτυπήσει τον οδηγό του οχήματος αλλά πυροβόλησε για εκφοβισμό

roma_thes
Ελεύθερος παραμένει μετά την συμπληρωματική του απολογία στον 1ο τακτικό ανακριτή ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Ο 34χρονος κατηγορούμενος που κλήθηκε για συμπληρωματική απολογία μετά τη νέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς προέκυψε ο θάνατος του 16χρονου, έμεινε στο γραφείο του ανακριτή για λιγότερο από 20 λεπτά και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής ρώτησε συμπληρωματικά τον 34χρονο αν γνώριζε πως το άτομο που καταδίωκε ήταν Ρομά, με τον αστυνομικό να το αρνείται κατηγορηματικά τονίζοντας ότι ούτε ο ίδιος, ούτε και οι συνάδελφοί του ήταν σε θέση να το γνωρίζουν. Επιπλέον, ο 34χρονος ρωτήθηκε σχετικά και με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβόλησε δύο φορές με το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ επανέλαβε ότι δεν είχε σκοπό να χτυπήσει τον οδηγό του οχήματος αλλά πυροβόλησε για εκφοβισμό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που κλήθηκε να συνεδριάσει καθώς εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν ως προς την ποινική μεταχείριση του αστυνομικού, ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου, Αλέξης Κούγιας, το μοναδικό περιοριστικό μέτρο που επιβλήθηκε στον εντολέα του, είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως ο ανακριτής τους ανακοίνωσε πως είναι ήδη σε συνεργασία με ειδικό εργαστήριο για να γίνει η επεξεργασία του βίντεο που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ αναμένεται να γίνει και ειδική βαλλιστική έρευνα. Όπως είπε ο κ. Κούγιας και για τις δύο περιπτώσεις θα ορίσουν ειδικούς συμβούλους.


Ειδήσεις σήμερα:

Αμερικανίδα σκότωσε τον πατριό της αφού βρήκε γυμνές φωτογραφίες της στον υπολογιστή του!

Για συμπληρωματική κατάθεση ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Politico: Έτσι έμπλεξαν Εύα και Μανταλένα Καϊλή τις business με την πολιτική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης