Έβρος: Εισήγαγαν όπλα και ναρκωτικά από τα σύνορα για δυο χρόνια

Έβρος: Εισήγαγαν όπλα και ναρκωτικά από τα σύνορα για δυο χρόνια

Αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σακίδιο που κατείχε Σύρος και βρήκαν μέσα οκτώ πιστόλια με τους γεμιστήρες τους

Evros-opla-narkwtika_2
Για πολλοστή φορά μέσα στα τελευταία δυόμισι χρόνια, οι ελληνικές αστυνομικές υπηρεσίες ματαίωσαν μια προσπάθεια εισαγωγής όπλων και ναρκωτικών που στέλνει οργανωμένο κύκλωμα του υποκόσμου από την Τουρκία σε «συνεργαζόμενο» κύκλωμα στην ελληνική επικράτεια. Κέντρο της διακίνησης είναι πάντα ο μικρός οικισμός της Γεμιστής, μόλις τρία χιλιόμετρα βόρεια του διασυνοριακού σταθμού των Κήπων στην παρέβρια περιοχή!

Εκεί συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης ένας 23χρονος από τη Συρία, ο οποίος είχε περάσει παράνομα στη χώρα από την Τουρκία μέσω του Έβρου μαζί με έναν άγνωστο συνεργό του που αναζητείται. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σακίδιο που κατείχε ο Σύρος και βρήκαν μέσα οκτώ πιστόλια με τους γεμιστήρες τους, ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης βάρους 997 γραμμαρίων, χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο. Σε βάρος του 23χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ η Ασφάλεια Κομοτηνής συνεχίζει την προανάκριση.

Όμως, δεν ήταν η πρώτη απόπειρα των κυκλωμάτων της Τουρκίας να περάσουν λαθραία όπλα και ναρκωτικά στην Ελλάδα. Στις 18 Μαρτίου, πάλι στην παρέβρια περιοχή του οικισμού Γεμιστή, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής και της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, που είχε περάσει παράνομα στη χώρα από την Τουρκία. Μέσα σε ένα σακίδιο που είχε μαζί του, έκρυβε 19 πιστόλια με γεμιστήρες, δέκα συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη τύπου "σοκολάτα" βάρους δυο κιλών και 30 γραμμαρίων και έξι φυσίγγια.
Evros-opla-narkwtika
 

Αλλά και στις 4 Μαρτίου, κοινή επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και της αντίστοιχης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. από την Κομοτηνή, είχε οδηγήσει στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών ηλικίας 21, 26, 37, 38 και 42 χρόνων, που είχαν περάσει τον Έβρο με μια φουσκωτή λέμβο. Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί δέκα πιστολιά τουρκικής προέλευσης διαμετρήματος 9mm με ξυσμένους τους αριθμούς σειράς.

Στις 18 Δεκεμβρίου του 2020, ένας Σύρος μέλος του κυκλώματος που εδρεύει στην Τουρκία έπεσε στην παγίδα που του έστησαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής με μια εικονική «παραγγελία» που έκλεισε ένας αστυνομικός ο οποίος προσποιήθηκε τον αγοραστή και του έκλεισε ραντεβού στην περιοχή της Γεμιστής στις όχθες του Έβρου. Εκείνος πέρασε παράνομα στη χώρα και του παρέδωσε 8.000 ναρκωτικά χάπια ecstasy, δέκα πιστόλια των 9 χιλιοστών και έξι φυσίγγια έναντι 14.000 ευρώ. Μόλις ο αλλοδαπός παρέλαβε τα χρήματα που είχαν προσημειωθεί, συνελήφθη.

Στις 25 Νοεμβρίου του 2020, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής είχαν παγιδεύσει με τον ίδιο τρόπο άλλον έναν αλλοδαπό που εμπλέκεται στο παράνομο εμπόριο, του παρήγγειλαν όπλα, πυρομαχικά και ναρκωτικά χάπια και του πέρασαν χειροπέδες, όταν εμφανίστηκε στο ραντεβού που του έκλεισαν στην περιοχή του Φυλακτού στον Έβρο. Τότε, είχαν κατασχεθεί οκτώ πιστόλια, 25 φυσίγγια και 470 ναρκωτικά χάπια ecstasy τα οποία θα πωλούσε έναντι 6.000 ευρώ στον υποψήφιο αγοραστή.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρέχει από νωρίς το πρωί στην Αττική - 83 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική για προβλήματα σε όλη τη χώρα

Μουντιάλ 2022: Η Γαλλία για το repeat, η αγγλική αυτοκτονία, η πορτογαλική γκρίνια και ένα Μαρόκο για ψηλά

Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Ακροπόλεως – Ζημιές σε τρία περιπολικά – Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης