Η 19χρονη «καίει» τον Αλβανό που παρέσυρε την 21χρονη φοιτήτρια: «Πήγα να κατέβω και μου 'πε "μην ανησυχείς"»

Η 19χρονη «καίει» τον Αλβανό που παρέσυρε την 21χρονη φοιτήτρια: «Πήγα να κατέβω και μου 'πε "μην ανησυχείς"»

H 19χρονη ανέφερε πως περίπου 150 μέτρα μακριά από το σημείο της παράσυρσης ζήτησε από τον κατηγορούμενο να σταματήσει το αυτοκίνητο για να επιστρέψει στο σημείο - «Mου είπε "μην ανησυχείς θα το τακτοποιήσω εγώ"»

thes12
Τη δική της εκδοχή για όλα όσα έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ο 26χρονος οδηγός του σκουρόχρωμου αυτοκινήτου παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη την 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στην απολογία της η νεαρή συνοδηγός του οχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη ανέφερε ενώπιον του ανακριτή πως περίπου 150 μέτρα μακριά από το σημείο της παράσυρσης ζήτησε από τον κατηγορούμενο να σταματήσει το αυτοκίνητο για να επιστρέψει στο σημείο και να βοηθήσει την άτυχη κοπέλα, όμως εκείνος προσπάθησε να την καθησυχάσει και ανέπτυξε ταχύτητα για φύγουν από το σημείο.

«Μόλις στρίψαμε στην οδό Ιασωνίδου του ζήτησα και προσπάθησα να κατέβω από το αυτοκίνητο και να γυρίσουμε πίσω. Εκείνος μου έπιασε το χέρι και μου είπε "μην ανησυχείς θα το τακτοποιήσω εγώ, δώσε μου λίγο χρόνο"», φέρεται να είπε συγκεκριμένα, κάνοντας ξεκάθαρο ότι ο 26χρονος μπορεί να μην την απείλησε, όμως η ίδια αισθάνθηκε φόβο, καθώς τον γνώριζε ελάχιστα.

Η 19χρονη ισχυρίστηκε ότι με τον κατηγορούμενο δεν έχουν προσωπικές σχέσεις, τον γνωρίζει ελάχιστα από την εργασία της καθώς είναι θαμώνας στο κατάστημα εστίασης που εργάζεται η ίδια και ότι τα ξημερώματα της Τρίτης μπήκε στο αυτοκίνητό του για να την μεταφέρει από την Τούμπα στο δεύτερο κατάστημα που εργάζεται στα Λαδάδικα. Τόνισε δε, πως δεν γνωρίζει ούτε τον αριθμό τηλεφώνου του, ούτε καν το επίθετό του αφού ουδέποτε ήταν σε κοινή παρέα ή είχαν πιο στενές σχέσεις και πως ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που μπήκε στο αυτοκίνητό του.

«Έμεινε» το αυτοκίνητο και έκλεισαν ξενοδοχείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος οδήγησε το αυτοκίνητο έως την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και εκεί ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης. Ένας διερχόμενος οδηγός που τους είδε έξω από το αυτοκίνητο και νόμιζε ότι ήταν θύματα τροχαίου, καθώς το όχημα ήταν χτυπημένο μέσα στα χωράφια, τους παρέλαβε και καθ' υπόδειξη του 26χρονου τους μετέφερε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Εκεί ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η 19χρονη, την οδήγησε σε ένα ξενοδοχείο όπου έμειναν για κάποιες ώρες. Εκείνος ταραγμένος έκανε διαρκώς τηλέφωνα και εκείνη μόλις βρήκε ευκαιρία και τον είδε πως ηρέμησε, κάλεσε ταξί και επέστρεψε στο σπίτι της.

«Είναι προφανές ότι η εντολέας μου από την πρώτη στιγμή κοιτούσε να γυρίσουν στον τόπο του ατυχήματος και κατόπιν να αποχωρήσει, κάτι το οποίο δεν κατέστη εφικτό, όχι λόγο απειλών, αλλά σίγουρα επειδή είχε μέσα της τον φόβο ότι ένας άνθρωπος που εγκαταλείπει ένα τροχαίο ατύχημα - έναν τόπο που κείτεται άνθρωπος κάτω, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάτι να συμβεί σε περίπτωση που επέμενε να φύγει η ίδια από το αυτοκίνητο», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της 19χρονης, Δημήτρης Σαρρής.

«Κάποια στιγμή η 19χρονη κατόρθωσε και έφυγε και από τότε βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Είναι δυο χρόνια μικρότερη από το θύμα, και το ειρωνικό της υπόθεσης είναι πως την ημέρα που συνελήφθη, η ίδια είχε αποφασίσει να πάει στο τμήμα και να παραδοθεί αυτοβούλως, κάτι το οποίο δεν πρόλαβε τελικά να κάνει» σημείωσε.

Ο δικηγόρος της 19χρονης, στην αρχή της δήλωσής του, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος, λέγοντας συγκεκριμένα πως "θα έπρεπε να φιλήσουμε το χέρι της μητέρας και του πατέρα, οι οποίοι μέσα στον πόνο τους, πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της και να δώσουν ζωή σε συνανθρώπους μας".

Προφυλακιστέος ο 26χρονος, ελεύθερη η 19χρονη

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι, μετά την απολογία της σε εισαγγελέα και ανακριτή, η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος που αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα), αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 26χρονος οδηγός κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο ίδιος έμεινε μόλις για λίγα λεπτά στο γραφείο της ανακρίτριας, δεν κατέθεσε επί της ουσίας της υπόθεσης και το μόνο που ανέφερε είναι ότι θέλει να συλλυπηθεί την οικογένεια. "Δεν είναι ώρα για να δώσω εξηγήσεις", είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με τη θέση και τα αιτήματά του.

Σημειώνεται ότι μετά την εξέλιξη με τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας από τα Χανιά, η δίωξη που του είχε ασκηθεί διαφοροποιήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο και πλέον διώκεται για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης με αποτέλεσμα τον θάνατο, όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα). Για την κακουργηματική πράξη προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Επιπλέον, στον 26χρονο επιδόθηκε απόφαση για απέλαση από την χώρα, καθώς διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα σε αυτή χωρίς άδεια παραμονής και για αυτό κρατείται από την περασμένη Πέμπτη. Σημειώνεται ότι η απόφαση απέλασης θα ισχύσει μετά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ειδήσεις σήμερα

Πάμε για Μάρτιο; - Οι «εκ-λογικοί» υπολογισμοί Μητσοτάκη

Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

HumanRights360: Πώς €210.000 πήγαν στην τσέπη του ιδρυτή της ΜΚΟ, αντί για τους πρόσφυγες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης