Βιασμός ανήλικης: Οι 120 μέρες της 12χρονης στα χέρια των παιδεραστών, τι είπε στους αστυνομικούς

Βιασμός ανήλικης: Οι 120 μέρες της 12χρονης στα χέρια των παιδεραστών, τι είπε στους αστυνομικούς

Η φρίκη που έζησε στα χέρια του Μίχου, του Σοφιανίδη, του Δημήτρη, του Μιχάλη, του «κύριου Ιωσήφ» και των άλλων παιδαρεστών

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
viasmos-12xroni43
Για 120 ημέρες ζούσε το απόλυτο μαρτύριο με ενορχηστρωτή της ζοφερής αυτής ιστορίας την ίδια της τη μητέρα. Μαθήτρια Δημοτικού, «βαπτίστηκε» καθαρίστρια στο σούπερ μάρκετ του Ηλία Μίχου, κακοποιήθηκε άγρια από τον υποτιθέμενο οικογενειακό φίλο, για να καταλήξει να βιάζεται καθημερινά από νοσηρούς άνδρες στα ρυπαρά καθίσματα αυτοκινήτων στα σκοτεινά στενά των Σεπολίων.

Ομως, η «θυσία» της μικρής δεν πήγε χαμένη. Στα 12 της χρόνια κατάφερε να οδηγήσει τις Αρχές σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδοφιλίας στη χώρα μας και να ξεμπροστιάσει όλους αυτούς τους «οικογενειάρχες της διπλανής πόρτας» που τριγυρνούν στις «ροζ» πλατφόρμες του βρώμικου Διαδικτύου και αγοράζουν άγουρη σάρκα από διεστραμμένα μυαλά, δολοφονώντας στην ουσία, εν ψυχρώ, τις ψυχές μικρών παιδιών. Η βεντάλια της διαστροφής εχει αρχίσει να ανοίγει η έρευνα των αρχών οδήγησε σε τρεις συλλήψεις ατόμων που προέκυψε οτι ειχαν συναντηθεί με το κοριτσακι και δυο ταυτοποιήσεις ατομων τα οποία παρουσιάστηκαν αυτοβούλως λέγοντας οτι συνομιλούσαν με τη 12χρονη και αφού κατέθεσαν ενόρκως αποχώρησαν ενώ όπως χαρακτηριστικά λένε οι αξιωματικοί ο δρόμος ειναι μακρύς και θα υπάρξουν νέες συλλήψεις και εκπλήξεις.

mixos-profil

Την ίδια ώρα, στη χώρα μας καταγγέλλονται καθημερινά σχεδόν δύο σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων, ενώ ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που βιώνουν τον εφιάλτη είναι πολύ μεγαλύτερος αφού τις περισσότερες φορές τα στόματα παραμένουν κλειστά. Μόνο το πρώτο 8μηνο του 2022, 294 παιδιά κακοποιήθηκαν από ανθρωπόμορφα τέρατα, ενώ το 2021 ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έπεσαν θύματα σάτυρων και βιαστών αγγίζουν τα 287.

Μέσα από τις εξομολογήσεις της μικρής στο ειδικό δωμάτιο του 8ου ορόφου με τις κάμερες και τα μικρόφωνα οι αξιωματικοί του Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων κατάφεραν να βγάλουν λαβράκι. Με τον παιδικό της αυθορμητισμό το κοριτσάκι αποκάλυψε εκτός από τον συλληφθέντα Ηλία Μίχο, την ύπαρξη τριών ακόμη κομβικών προσώπων που το κάθε ένα από αυτά είχε ειδικό ρόλο στο κύκλωμα της παιδοφιλίας.

Πρόκειται για έναν μεσήλικα άνδρα που παρουσιάστηκε ως Μιχάλης, ο «κύριος Ιωσήφ» με το παλιό αυτοκίνητο που έκλεινε ραντεβού σε παγκάκια και σε παρκάκια, και ο νεαρός Δημήτρης με τις αρρωστημένες ορέξεις. Και οι τρεις γνώρισαν το 12χρονο παιδί μέσω των social nets, ήρθαν πολλές φορές σε επαφή μαζί του και άφησαν πίσω τους τα ηλεκτρονικά ίχνη που οδηγούν την ειδική ομάδα της Ασφάλειας στον εντοπισμό τους. Αλλωστε, από τα πέντε εντάλματα που δρομολογήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές, τα τρία αφορούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα με κομβικό ρόλο στα δίκτυα παιδοφιλίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ»: «Εξεταζόμενη στην Υπηρεσία μας η ανήλικη, επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα και πιο συγκριμένα ανέφερε πως από τον Απρίλιο του 2022, που ξεκίνησε να βοηθάει τον κατηγορούμενο Ηλία Μίχο στο καθάρισμα του καταστήματος ψιλικών ειδών που διατηρεί, αρχικά μαζί με τη μητέρα της και ακολούθως μόνη της, μετά από μια εβδομάδα περίπου και ενώ είχε πάει μόνη της στο κατάστημα για να καθαρίσει, ο κατηγορούμενος αφού την οδήγησε στην αποθήκη του καταστήματος με την πρόφαση να πάρουν κάποια χαρτιά και να συμμαζέψουν, άρχισε να τη θωπεύει στο σώμα της και στα οπίσθια της.

Την επόμενη φορά που η ανήλικη πήγε στο κατάστημα για να καθαρίσει, ο κατηγορούμενος ομοίως την οδήγησε στην αποθήκη αυτού, όπου με τη χρήση απειλών για τη ζωή της ιδίας και της οικογένειας της, την εξανάγκασε σε συνουσία. Εκτοτε, οι πράξεις αυτές επαναλαμβάνονταν κάθε φορά που η ανήλικη πήγαινε στο κατάστημα του, με τελευταία φορά περίπου περί τα μέσα Αυγούστου του 2022».

mitera2
Κλείσιμο

Τα τρία πρόσωπα

Οταν στις 3 Σεπτεμβρίου η 37χρονη μητέρα της μαθήτριας ουσιαστικά σύρθηκε από την αδελφή της να πάει στην Αστυνομία και να καταγγείλει τα όσα βίωνε η κόρη της, μια μεγάλη ευκαιρία για καίριο χτύπημα στα κυκλώματα των παιδόφιλων και βιαστών μικρών παιδιών άνοιξε διάπλατα. Οι ειδικοί αστυνομικοί που ανέλαβαν να ψάξουν τη σκοτεινή αυτή ιστορία, το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουν ήταν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της μικρής και στη συνέχεια με στοχευμένες ερωτήσεις να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα νοσηρά πρόσωπα που βρίσκονταν πίσω από το μαρτύριο της 12χρονης.

Ετσι, αφού στην πρώτη κατάθεση που στην ουσία ήταν μια δίωρη κουβέντα με το παιδί και δόθηκε στις 11 το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου, ξεκινούν με απλές ερωτήσεις όπως ποια είναι η ηλικία της και αν γνωρίζει τον Ηλία Μίχο, για να καταλήξουν στις βρώμικες δουλειές που οργάνωσε ο 53χρονος βιαστής και μαστροπός για να τσεπώνει μαύρο χρήμα.

Ομως στη δεύτερη πολύωρη συνομιλία που είχαν οι αστυνομικοί στο ειδικό δωμάτιο του 8ου ορόφου, στις 15.30 της 17ης Σεπτεμβρίου, το παιδί μέσα από την ίδια διαδικασία των ερωταπαντήσεων σε στοχευμένο πεδίο, ξεδίπλωσε ένα μεγάλο μέρος από τον μίτο της διαστροφής στη χώρα μας. Η μικρή αποκάλυψε πως μέσα από τις εφαρμογές WhatsApp, Viber, Instagram και ένα προφίλ στη «ροζ» πλατφόρμα ενηλίκων Blindchat, ο Μίχος κανόνιζε τις νοσηρές συναντήσεις.

«Με πήγαινε με το αυτοκίνητο του ένα μαύρο Golf, στα στενά γύρω από το μετρό Σεπολίων και μου έδειχνε το αυτοκίνητο που έπρεπε να πάω. Για κάθε συνάντηση έπαιρνα συνήθως 50 ευρώ καθώς ο Μίχος ζητούσε άλλες φορές 60 ή 70 όμως του έλεγαν ότι ήταν πολλά τα λεφτά και η συμφωνία έκλεινε στα 50. Του τα έδινα όλα. Καμιά φορά κράταγα ένα ευρώ» ανέφερε η 12χρονη στους αστυνομικούς και στη συνέχεια περιέγραψε με τον παιδικό της αυθορμητισμό και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα ζοφερά βίωνε στα πίσω καθίσματα των τεράτων που πλήρωναν για να περάσουν λίγα λεπτά αρρωστημένης ηδονής με ένα παιδί.

Oπως είπε το παιδί, τους κωδικούς για να χειρίζεται τις εφαρμογές και τα προφίλ τις είχε και ο Μίχος και δεν ήταν λίγες οι φορές που και ο ίδιος συνομιλούσε με πελάτες ως το κοριτσάκι δήθεν των 17 ετών, ενώ έστελνε βίντεο και φωτογραφίες.

«Ο κατηγορούμενος, χρησιμοποιώντας το προφίλ της στις εφαρμογές viber και whatsapp, από δική του συσκευή παριστάνοντας εκείνη, συνομιλούσε με έτερους ενήλικους άνδρες αγνώστων στοιχείων, στους οποίους αφού συστηνόταν ως η ανήλικη ηλικίας 17 ετών, αποστέλλοντας τους βίντεο και φωτογραφίες της, κανόνιζε ραντεβού για να έρθουν σε συνουσία μαζί της, έναντι χρηματικής αμοιβής. Εν συνεχεία, όταν μετέβαιναν στο κατάστημα, ο Μίχος την ενημέρωνε για τα ραντεβού και την οδηγούσε με το όχημα του σε κοντινό μέρος στην περιοχή των Σεπολίων όπου και συναντούσε τους άνδρες αυτούς. Αυτοί, την οδηγούσαν με το όχημα τους σε απόμερο μέρος της περιοχής που είχε ορίσει από πριν ο Ηλίας Μίχος και συνευρίσκονταν μαζί της εντός τους οχήματος τους έναντι του χρηματικού ποσού των 50 ευρώ. Στη συνέχεια, την επέστρεφαν στο ίδιο σημείο όπου πήγαινε μόνη της στο κατάστημα του κατηγορουμένου και του έδινε τα χρήματα» αναφέρει το διαβιβαστικό.
viastis_kolonos_new_xr

Η πρώτη αποκάλυψη που σήμανε συναγερμό ήταν η αναφορά της μικρής σε έναν μυστηριώδη άνδρα που την πλησίασε μέσω Instagram και της παρουσιάστηκε ως ο Μιχάλης. Ο συγκεκριμένος είχε διαφορετικό ρόλο και αυτό που τον ενδιέφερε ήταν παράλληλα με τον Μίχο να κλείνει ερωτικά ραντεβού με τη μικρή μαθήτρια. Οπως είπε, ο Μιχάλης δεν γνώριζε την ύπαρξη του Μίχου όμως ο 53χρονος ήξερε για αυτόν, αφού ήταν πολλές οι φορές που μίλαγε ο ίδιος για λογαριασμό της μικρής. Με τον συγκεκριμένο, το παιδί μιλούσε σχεδόν καθημερινά και στα ραντεβού που της έκλεινε την πήγαινε πάλι με το μαύρο Golf ο Ηλίας Μίχος.

Η δεύτερη αποκάλυψη ήρθε στις αρχές του καλοκαιριού, όταν ο μυστηριώδης Μιχάλης της είπε πως ένας άνδρας με το όνομα Ιωσήφ ήθελε να τη γνωρίσει. Πράγματι η επαφή έγινε και ο «κύριος Ιωσήφ» συναντήθηκε πολλές φορές με το κοριτσάκι. Οι συναντήσεις γίνονταν σε παγκάκια σε παρκάκια της περιοχής και όπως είπε η 12χρονη ο «κύριος Ιωσήφ» ερχόταν πάντα με ένα παλιό αυτοκίνητο.

Στα τετ α τετ με τον μυστηριώδη παιδόφιλο, όπως είπε το παιδί, μιλούσαν για αρκετή ώρα και το αντικείμενο των συζητήσεων αφορούσε το σεξ, όμως δεν είχαν έρθει ποτέ σε επαφή. Οι αναλυτές εκτιμούν πως ίσως ο «κύριος Ιωσήφ» ήταν κάποιος στρατολόγος που ήθελε να μπάσει τη μικρή στον κόσμο της ακραίας διαστροφής και της παιδοφιλίας.

Η τρίτη αποκάλυψη χρονικά τοποθετείται στις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε η 12χρονη στους αστυνομικούς, την πλησίασε μέσω chat ένας νεαρός άνδρας με το μικρό όνομα Δημήτρης. Ο συγκεκριμένος επεδίωκε ερωτικές επαφές με τη μικρή, όμως πάντα ήθελε αυτές να είναι πιο στενές και καθημερινές. Ωστόσο, τα χρονικά περιθώρια τελείωσαν αφού στα τέλη Αυγούστου η μικρή έφυγε για διακοπές στη Λευκάδα, έκλεισε τις εφαρμογές και η υπόθεση μετά τη φρικτή ανακάλυψη της θείας πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στην κατάθεσή του το παιδί αποκάλυψε και την ύπαρξη ενός ακόμη άνδρα, που ήταν και ο τελευταίος με τον οποίο είχε ερωτική επαφή. Πρόκειται για τον Γιάννη Σοφιανίδη, που είχε συναντηθεί τέσσερις φορές με το κοριτσάκι, το οποίο, όπως είπε, γνώρισε μέσω chat, και συνελήφθη, με το φυλακιστήριο να τον τοποθετεί στις φυλακές Τρίπολης σε αντίθεση με τον Μίχο που πάει σε αυτές των Γρεβενών.

mixos

Η πρώτη κατάθεση

Οι περιγραφές της μικρής στην πρώτη συνάντησή της με τους αστυνομικούς είναι πραγματικά συγκλονιστική. Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, ο Μίχος «με τη χρήση απειλών, την ανάγκασε να του δώσει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της, όπου εκεί ξεκίνησε να της στέλνει μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου μέσω κινητής τηλεφωνίας sms αλλά και μέσω των εφαρμογών Viber και Whatsapp. Στις συνομιλίες αυτές, έπειτα από πίεση και παρότρυνση του κατηγορούμενου, του απέστειλε γυμνές φωτογραφίες της και βίντεο ερωτικού περιεχομένου στα οποία αναπαριστούσε πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα. Τελευταία επικοινωνία, μέσω μηνυμάτων, είχαν την 1η Σεπτεμβρίου του 2022 όταν και η θεία της, την επόμενη ημέρα 2 Σεπτεμβρίου ανακάλυψε τις συνομιλίες της και της αφαίρεσε και τα δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε».

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι που είχε η 12χρονη με τους παιδοψυχολόγους της Ασφάλειας:
Ερώτηση: Ποια είναι η ηλικία σου;
Απάντηση: Είμαι 12 ετών.
Ερώτηση: Γνωρίζεις τον Ηλία Μίχο;
Απάντηση: Ναι.
Ερώτηση: Τι κάνει ο Ηλίας Μίχος;
Απάντηση: Εχει μαγαζί με χαρτικά.
Ερώτηση: Πως τον γνώρισες;
Απάντηση: Πήγαινε η μαμά μου και μετά εγώ.
Ερώτηση: Πότε;
Απάντηση: Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο και μετά σταμάτησα γιατί πήγα διακοπές.
Ερώτηση: Ποιο μήνα πήγες διακοπές;
Απάντηση: Τον Αύγουστο.
Ερώτηση: Πότε τον γνώρισες τον Ηλία Μίχο;
Απάντηση: Τον ήξερε ο μπαμπάς μου χρόνια. Από όταν ήταν 18 ετών. Μας ήξερε οικογενειακώς.
Ερώτηση: Τι άποψη έχεις για αυτόν;
Απάντηση: Είναι καλός.
Ερώτηση: Τι έκανες στο μαγαζί του;
Απάντηση: Σκούπιζα και σφουγγάριζα
Ερώτηση: Πόσες φορές πήγαινες;
Απάντηση: Ή κάθε μέρα ή μια εβδομάδα ή καθόλου.
Ερώτηση: Πόσες ώρες;
Απάντηση: Τρεις ώρες.

Οι επόμενες ερωτήσεις αφορούν την ουσία των πραγμάτων. Εκεί το παιδί αρχίζει να δυσφορεί.

Ερώτηση: Τι συνέβη;
Απάντηση: …(υπάρχει η εξής υποσημείωση: Στο σημείο αυτό δεν ανταποκρίνεται)
Ερώτηση: Είναι δύσκολο;
Απάντηση: Η ερώτηση;
Ερώτηση: Τι συνέβη;
Απάντηση: Οταν δούλευα, μια ημέρα, πήγαμε στην αποθήκη να φέρουμε χαρτιά και άρχισε να με χουφτώνει. (σ.σ.: η περιγραφή είναι σκληρή). Και απείλησε ότι άμα το πω, γιατί μου έδειχνε μαχαίρι και όπλα θα με σκοτώσει και θα με κάνει ρεζίλι.
Ερώτηση: Αντέδρασες;
Απάντηση: Του είπα ότι δεν θέλω και με απείλησε.
Ερώτηση: Τι άλλο έχει συμβεί;
Απάντηση: Αυτός ήθελε να κανουμε σεξ και με απείλησε οτι αν δεν κάνουμε θα με σκοτώσει.
Ερώτηση: Και;
Απάντηση: Μια ημέρα καναμε (σ.σ. όσα αναφέρει ότι υπέστη το παιδί είναι ανατριχιαστικά).

Μάλιστα λέει ότι ο κατηγορούμενος την πίεζε πολύ για ακραία πράγματα. Στην ερώτηση πότε έγινε πρώτη φορά, το παιδάκι είπε ότι συνέβη μια εβδομάδα μετά την πρώτη επαφή με τον Μίχο ως καθαρίστρια επισημαίνοντας ότι έκτοτε έγινε πολλές φορές. «Εγινε πολλές φορές γιατί με απειλούσε. Μου έλεγε πως δεν έκανε σεξ με τη γυναίκα του» είπε η μαθήτρια. Ηταν δε η πρώτη φορά που είχε σεξουαλική επαφή.

Οπως λέει, ο Μίχος ήταν πιεστικός, οι συνευρέσεις γίνονταν στο μαγαζί του πλην μιας φοράς που την πήγε στο σπίτι του ενώ η σύζυγός του έλειπε σε διακοπές και την οδήγησε στο υπνοδωμάτιό του. Στη συνέχεια είπε ότι μετά την έβαζε να κάνει πράγματα με άλλα άτομα, ενώ της ζητούσε να του στέλνει άσεμνα βίντεο.

Η ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
xronopoulos-dikigoros
Ο διορισμένος δικηγόρος του Ηλία Μίχου και του Γιάννη Σοφιανίδη κ. Βασίλης Χρονόπουλος τονίζει στο «ΘΕΜΑ» πως «από την πρώτη εικόνα που είχα για τη δικογραφία διέκρινα ότι η αλήθεια απέχει πολύ από αυτό που ακουγόταν. Προσπάθησα να υποδείξω εκείνα τα λεπτά σημεία της δικογραφίας που έδειχναν ότι υπήρχαν λογικά κενά και αντιφάσεις στις καταθέσεις της ανήλικης ώστε να αρχίσει σιγά-σιγά να αποκαλύπτεται τι πραγματικά έχει συμβεί».

ΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
EGGR1
Ο Μίχος, χρησιμοποιώντας το προφίλ της 12χρονης σε Viber και WhatsApp, συστηνόταν ως η ανήλικη ηλικίας 17 ετών και έκλεινε ραντεβού με ενήλικους που έψαχναν άγουρη σάρκα

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ
EGGR2
Στην κατάθεσή του το 12χρονο κορίτσι ανέφερε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς τη βίασε μέσα στην αποθήκη του μαγαζιού του ο Μίχος, απειλώντας τη ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της.



Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία στην Κρήτη: «Την έκρυβαν τα σκουπίδια, δεν φαινόταν» είπε συντετριμμένος ο σύζυγος της 49χρονης

Τζο Μπάιντεν: «Καμία σοβαρή σχέση μέχρι τα 30» - Viral το βίντεο με τις... συμβουλές του σε νεαρή κοπέλα

Πλεύρης: Περιμένουμε ένα κύμα κορωνοϊού που θα έρθει - Γιατί είμαστε σχετικά αισιόδοξοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης