Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο δολοφόνος αγκάλιασε τον Παύλο και τον μαχαίρωσε» κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο δολοφόνος αγκάλιασε τον Παύλο και τον μαχαίρωσε» κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα

«Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε ότι ο Παύλος δεν ζει. Ξαφνικά ισοπεδώθηκαν όλα» είπε η Μάγδα Φύσσα – Οι αστυνομικοί «αντί να συλλάβουν τον δολοφόνο, έβγαλαν χειροπέδες για το παιδί μου»

magda_fyssa_w
«Ήταν σε ψύχραιμη κατάσταση. Με ήρεμες κινήσεις, αφού έκαναν στην άκρη μπήκε ανάμεσα, αγκάλιασε τον Παύλο και τον μαχαίρωσε», κατέθεσε σήμερα στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα, ο οποίος το Σεπτέμβριο του 20213, δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, στο Κερατσίνι.

«Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου. Στις 17 Σεπτεμβρίου χαιρετηθήκαμε. Θα πήγαιναν να πιουν καφέ με την κοπέλα του τη Χρύσα και μετά θα έψαχναν να βρουν να δουν τη μπάλα. Θα πήγαινα στην κόρη μου και είπαμε θα τα πούμε το πρωί. Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό που μας βρήκε», είπε η κυρία Φύσσα αρχίζοντας την κατάθεσή της στο δικαστήριο και συνέχισε τη συγκλονιστική περιγραφή της αναφέροντας τα εξής: «Γύρω στις 2 χτυπά το τηλέφωνο της κόρης μου και είναι κουνιάδος της και ζητά να ανοίξει την πόρτα. Σηκωθήκαμε πάνω ξέροντας ότι κάτι κακό είχε συμβεί γιατί ήταν αργά. Ανοίγουμε την πόρτα και αντικρίζω το σύζυγο μου, ένα ωχρό πλάσμα που δεν βρίσκει λόγια να μας πει. Τον ρώτησα τι συμβαίνει και ποιος είναι; Δεν έχει γίνει κάτι κακό ο Παύλος χτύπησε κι σε θέλει στο νοσοκομείο. Δεν το πίστεψα, δεν θα με ανησυχούσε αν ήταν κάτι απλό ο Παύλος. Έφυγα για το νοσοκομείο, ρωτούσα αλλά κανείς δεν απαντούσε. “Τίποτα δεν έχει” μου έλεγαν».

Η κυρία Φύσσα μίλησε στη συνέχεια για τα όσα ακολούθησαν όταν πια είχε φτάσει στο νοσοκομείο, όπου είχε διακομισθεί ο γιος της. Είπε χαρακτηριστικά: «Φτάσαμε στο νοσοκομείο, ήταν παρά πολύς κόσμος αλλά κανείς δεν μου έλεγε τίποτα. Ρωτούσα τους γιατρούς “που είναι το παιδί μου, τί συμβαίνει;” και καταλαβαίνω ότι έχει γίνει κάτι πολύ κακό αλλά δεν ήξερα πόσο κακό. Τους πίεσα πολύ να μου πουν. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε ότι ο Παύλος δεν ζει. Ότι τον δολοφόνησε η Χρυσή Αυγή και πως τον δολοφόνο τον πιάσανε. Μου είπε ότι δεν γινόταν τίποτα, ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές. Εκεί χάθηκαν όλα. Ξαφνικά ισοπεδώθηκαν όλα. Με όσο κουράγιο είχα ζήτησα να τον δω. Πήγα και τον είδα. Προσπάθησα να τον ζεστάνω και να σηκωθεί. Δεν ήταν φοβισμένος, δεν ήταν ταλαιπωρημένος. Δεν ήταν φοβισμένος, κοιμόταν. “Να τον ξυπνήσουμε” είπα. Δυστυχώς ήταν νεκρός. Και εκεί αρχίζει ο εφιάλτης. Πώς να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις το παιδί σου από τη μια στιγμή στην άλλη».


DSC_3214-02
Κλείσιμο



«Κρατούσαν ρόπαλα, λοστούς, είχαν έρθει με σκοπό να τρομοκρατήσουν»

Στη συνέχεια η Μάγδα Φύσσα επέστρεψε στο σπίτι και μαζί με τους φίλους του γιου της και την κοπέλα του, άρχισε να συλλέγει πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε ο Παύλος.

«Έξω ήταν όλα τα παιδιά, πήγαμε σπίτι και ξεκίνησε η όλη διαδικασία για όσα έπρεπε να γίνουν. Μαζί μας ήταν και η Χρύσα, η κοπέλα του Παύλου, κι αρχίσαμε να συλλέγουμε πληροφορίες για το πως βρέθηκε η Χρυσή Αυγή στο Κερατσίνι. Η Χρύσα μου είπε ότι ήπιαν καφέ και μετά βγήκαν να δουν που θα μπορέσουν να δουν τη μπάλα. Αρχικά ήταν τρία παιδιά και μετά μαζεύτηκαν έντεκα, αν δεν κάνω λάθος. Μέσα στο μαγαζί υπήρχαν δυο παιδιά με ρούχα παραλλαγής και μπλούζα της Χρυσής Αυγής ανάποδα. Φάνηκαν να δυσανασχετούν. Ήταν ο Άγγος και ο Μιχάλαρος. Υπήρχε μια κινητικότητα από αυτούς.

Αφού τελείωσε η μπάλα πάνε να φύγουν και βλέπουν ότι έχουν βγει έξω οι δυο τύποι και απέναντι έχουν μαζευτεί 5 άτομα με κακές προθέσεις. Ο Παύλος είπε «πάμε να φύγουμε και ερχόμαστε μετά για τα αυτοκίνητα». Φτάνοντας Τσαλδάρη και Κεφαλληνίας βλέπουν ένα ολόκληρο κομβόι. Το πρώτο αυτοκίνητο είναι του Ρουπακιά. Σταματάει και ρωτάει τον Παύλο “ποια είναι η Κεφαλληνίας” και ο Παύλος του λέει “αυτή είναι”. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί από 5 άτομα πάνω από 30-40, δεν ξέρω ακριβώς πόσοι και έχει έρθει και η ΔΙΑΣ, ήδη δύο μηχανές από το μαγαζί. Οι μηχανές γίνονται τέσσερις στην Τσαλδάρη. Το τάγμα αρχίζουν τις βρισιές και κρατούσαν ρόπαλα, λοστούς, έχουν έρθει με σκοπό να τρομοκρατήσουν. Τα παιδιά αποφασίζουν να περάσουν απέναντι και να πάνε στο σπίτι, αφού πάρουν τσιγάρα. Οι από εκεί αρχίζουν να βρίζουν. Ο Παύλος είπε: “|Τώρα τρέχουμε”.


DSC_3225-01



«Αντί να συλλάβουν τον δολοφόνο έβγαλαν χειροπέδες για τον Παύλο»

Η Μάγδα Φύσσα περιέγραψε τη δολοφονία του γιου της, ενώ η κοπέλα του, παρακαλούσε τους αστυνομικούς να πάνε στο σημείο. Μάλιστα όπως είπε, φτάνοντας οι αστυνομικοί «αντί να συλλάβουν το δολοφόνο, έβγαλαν χειροπέδες για τον Παύλο ο οποίος σήκωσε την μπλούζα του και λέει: “Με μαχαίρωσε θα με συλλάβετε και από πάνω;”»

«Τα παιδιά έτρεξαν αλλά ο Παύλος έμεινε πίσω και τον πρόλαβαν. Αρχίζουν από τριάδες να περνάνε να χτυπάνε και να φεύγουν, να βρίζουν, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν τον Παύλο εκεί. Άρχισε η μάχη με τους χρυσαυγίτες αλλά δεν κατάφεραν να τον ρίξουν κάτω. Ο δολοφόνος δεν φορούσε τη στολή της Χρυσής Αυγής και ήταν μεγαλύτερος των άλλων ηλικιακά. Ήταν σε ψύχραιμη κατάσταση, με ήρεμες κινήσεις. Όλοι κάνουν στην άκρη, μπαίνει ανάμεσα, αγκαλιάζει τον Παύλο και τον μαχαιρώνει. Παρακαλούσε η Χρύσα τους αστυνομικούς για να πάνε στον Παύλο. Έλεγαν ότι δεν μπορούσαν. Κάποιος συγκινήθηκε και την ακολούθησε. Φτάνοντας είχε γίνει η δολοφονία και αντί να συλλάβουν το δολοφόνο, έβγαλαν χειροπέδες για τον Παύλο ο οποίος σήκωσε την μπλούζα του και λέει «Με μαχαίρωσε θα με συλλάβετε και από πάνω;». Και έδειξε το δολοφόνο του. «Είπαμε όχι και μαχαίρια» είπε η αστυνομικός τότε που σημαίνει ότι γνώριζαν από πριν».

Τέλος, να σημειωθεί ότι με την έναρξη της δίκης η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Γιάννη Λαγού υπέβαλλε σήμερα υπέβαλε αίτημα για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης και ιδίως της κατάθεσης της κ. Φύσσα. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.


magda_fyssa_w1
magda_fyssa_w2
magda_fyssa_w3


Ειδήσεις σήμερα:

Στο βρόντο οι προκλήσεις Ερντογάν στην Πράγα - «Δεν βρήκε ευήκοα ώτα»


Μαρία Ιωαννίδου: «Η Google μου προσθέτει 15 χρόνια και ετοιμάζω μήνυση»


Επίθεση στη Νίκαια: «Τη μαχαίρωσα γιατί δεν ήταν καλή γυναίκα», ισχυρίστηκε ο σύζυγος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης