Σαντορίνη: Έκανε kite surf παρά τους ισχυρούς ανέμους και χάθηκε στη θάλασσα

Σαντορίνη: Έκανε kite surf παρά τους ισχυρούς ανέμους και χάθηκε στη θάλασσα

Ο 42χρονος χειριστής αετοσανίδας  βρέθηκε σε βραχονησίδα μεταξύ Θήρας και Ανάφης

kite-surfing
Δύσκολες ώρες πέρασε ένας χειριστής αετοσανίδας (kite surf) στην Σαντορίνη, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά τις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να βρεθεί σε βραχονησίδα μεταξύ Θήρας και Ανάφης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24.gr, δεν είχε δώσει σημεία ζωής για αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του.

Στήθηκε επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία και με ιδιωτικά σκάφη, η οποία ευτυχώς είχε αίσια έκβαση, καθώς ο 42χρονος χειριστής βρέθηκε σώος, ωστόσο του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, διότι αγνόησε τις κακές καιρικές συνθήκες και έκανε θαλάσσια σπορ με τους ανέμους να πνεόυν με ένταση  έως και 7 μποφόρ, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη σωματική του ακεραιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για ύπαρξη αγνοούμενου 42χρονου αλλοδαπού χειριστή αετοσανίδας (kite-surf), στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Ανάφης.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό του, από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από τρία ιδιωτικά σκάφη. Ο ανωτέρω αλλοδαπός εντοπίστηκε λίγο αργότερα από Ι/Φ σκάφος, στη νησίδα Άνυδρο.

Ο εν λόγω χειριστής δήλωσε καλά στην υγεία του και δεν αιτούνταν ιατρικής βοήθειας, ενώ από το Λιμεναρχείο Θήρας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλική παρέμβαση για τις τουρκικές απειλές: Οι χώρες της νότιας Ευρώπης θα στηρίξουμε την Ελλάδα

Nord Stream: Τα δύο σενάρια για τις εκρήξεις - Με δύτες ή drones το σαμποτάζ

Ζωγράφου: Ο «Έσκο» ετοιμαζόταν για μακελειό πριν συλληφθεί - Η «ακτινογραφία» των συμμοριών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης