Νέες καταγγελίες για την «Εκκλησία των Εθνών»: Ζήτησαν 4.000 ευρώ για να της... λύσουν τα μάγια - Το ταξίδι από το Περού

Νέες καταγγελίες για την «Εκκλησία των Εθνών»: Ζήτησαν 4.000 ευρώ για να της... λύσουν τα μάγια - Το ταξίδι από το Περού

Εντοπίστηκε οικογένεια που ταξίδεψε από μακρινό Περού με την ελπίδα πως ο Έλληνας ψευτοϊερέας θα θεραπεύσει τον άρρωστο πατέρα τους  - Ο επικεφαλής της αίρεσης αναμένεται να δικαστεί στις 14 Νοεμβρίου

eksorkismoi-thessaloniki3
Οι εξορκισμοί συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι ο παράνομος χώρος λατρείας η «Εκκλησία των Εθνών» έχει σφραγιστεί.

Στο μεταξύ νέα συγκλονιστική μαρτυρία έρχεται στο φως, με μια γυναίκα να καταγγέλλει πως μια άλλη, που την προσηλύτισε στην αίρεση, την έπεισε πως της έχουν κάνει μάγια.


«Μου είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου. Μία μαύρη γυναίκα, την είδα εκεί σε ένα βίντεο. Εκείνη με βρήκε στο κάμπινγκ στη Χαλκιδική. ‘Ξέρετε τι;’ λέει, ”σας παρακολουθώ από χθες, κάποιος σας έχει κάνει μάγια’. Ακριβώς αυτό είπε. Στο εταξύ εγώ πιστεύω στα μάγια», ανέφερε η καταγγέλλουσα.

Όπως καταγγέλλει η ίδια, της ζήτησαν 4.000 ευρώ για να της λύσουν τα μάγια.

Κλείσιμο
«Και μου λέει ‘εγώ διάβασα τον χάρτη σου, σου έχουν κάνει μαύρα μάγια’ λέει, ‘όμως αυτά δεν μπορούμε να τα λύσουμε τζάμπα, κοστίζουν πολλά, και μου λέει 4 χιλιάρικα’. Λέω εγώ: ‘Πού να βρω αυτά τα λεφτά;’. Και γυρνάει και λέει: ‘Εντάξει, μπορούμε να κάνουμε διακανονισμό’, λέω: ‘δε δουλεύω’. ‘Κυρία μου’ λέει ‘μήπως έχεις χρυσαφικά να δώσεις;’. Εγώ πίστευα και άρχισα να κλαίω που δεν έχω λεφτά. Με ρώτησαν αν έχω σπίτι στην πρώτη συνάντηση, λέει ‘αν φέρεις τίτλους του σπιτιού σου, να κρατήσουμε εμείς ώστε να ξεχρεώσεις και να πάρεις τα χαρτιά πίσω’».

Ως από μηχανής θεός, τα παιδιά της καταγγέλλουσας μόλις αντιλήφθηκαν την κατάσταση την απέτρεψαν από το να πάει την τελευταία στιγμή.

Άλλοι, ωστόσο, παραμένουν φανατικά πιστοί στην αίρεση και τη δράση της. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός άνδρα στο Mega που υποστηρίζει πως η εκκλησία των Εθνών τού χάρισε 200.000 ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα της εγχείρησης στην οποία έπρεπε να υποβληθεί.

«Με βοηθήσανε πάρα πολύ αυτοί οι άνθρωποι οικονομικά. Στον λογαριασμό μου κατευθείαν πληρώθηκαν τα έξοδα του νοσοκομείου και έκανα την εγχείρηση. Ήταν γύρω στις 200.000.

Τα 200.000 ευρώ λίγες ημέρες μετά σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο οπαδό της αίρεσης μειώθηκαν ως δια μαγείας κι έγιναν τελικά 2.500 ευρώ», είπε οπαδός της εκκλησίας των εθνών στις 26/8/22.

Στις 30/8/22 ανέφερε: «Δεν με ένοιαξε εμένα αν είναι εκκλησία και τι δεν είναι. Εμένα με ένοιαξαν οι άνθρωποι που έστειλαν ένα μικρό χρηματικό ποσό και με βοήθησαν να μαζέψω άλλα τόσα για να φύγω για να κάνω το χειρουργείο μου. Δυόμιση χιλιάδες μου στείλανε; Τρεις χιλιάδες;».

Οι αφίξεις από το... Περού

Έξω από την σφραγισμένη πόρτα της αίρεσης εντοπίστηκε οικογένεια που ταξίδεψε από το μακρινό Περού με την ελπίδα πως ο Έλληνας ψευτοϊερέας που βλέπουν σε δεκάδες βίντεο στο Youtube θα θεραπεύσει τον άρρωστο πατέρα τους.

«Είμαστε από το Περού και ήρθαμε για τον πατέρα Χάρη».

Υποβασταζόμενο μεταφέρει τον ανήμπορο και άρρωστο πατέρα της που έκανε υπερατλαντικό ταξίδι για να συναντήσει τον περιβόητο Χάρη, τον εξορκιστή της πλατείας Αριστοτέλους.
Απογοητευμένοι επέστρεψαν στο ξενοδοχείο εκεί όπου αναμένουν από τον επικεφαλής της αίρεσης, Χάρη Τσακωνίδη, να έρθει σε επαφή μαζί τους.

«Το έκλεισαν μέσω booking. Εμείς δεχόμαστε κόσμο από όλον τον κόσμο, άσχετα με το πιστεύει ο καθένας πολιτικά ή θρησκευτικά», ανέφερε η υπεύθυνη του ξενοδοχείου.

Ο επικεφαλής της αίρεσης αναμένεται να δικαστεί στις 14 Νοεμβρίου για την κατηγορία της λειτουργίας θρησκευτικού χώρου χωρίς άδεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Ο Πούτιν θέλει αστάθεια και ο Ερντογάν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα

Με C-130 μεταφέρεται το απόγευμα στη Λάρισα η σορός της 19χρονης Θάλειας

Ουκρανία: Εντείνονται οι φόβοι για πυρηνικό «ατύχημα» - Φωτογραφίες δείχνουν τρύπες στο εργοστάσιο της Ζαπορίζια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης