Με C-130 μεταφέρεται το απόγευμα στη Λάρισα η σορός της 19χρονης Θάλειας

Με C-130 μεταφέρεται το απόγευμα στη Λάρισα η σορός της 19χρονης Θάλειας

Στο στρατιωτικό αεροσκάφος θα επιβαίνουν και οι γονείς της  άτυχης κοπέλας - Την Τετάρτη στη Λάρισα η κηδεία της - Το μοιραίο γεύμα της  σε fast food της Τυνησίας

dokimos23
Με C-130 αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα το απόγευμα από τη Νάπολη στη Λάρισα, η σορός της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, έπειτα από τη διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Ιταλίας.

Στο στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 θα επιβαίνουν και οι γονείς της κοπέλας που βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στην ιταλική πόλη για να παραλάβουν τη σορό της κόρης τους.

Η κηδεία της Θάλειας Κορδαμπάλου θα γίνει την Τετάρτη στη Λάρισα.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία με τον χαμό της 19χρονης πρωτοετούς (φέτος θα φοιτούσε στο 2ο έτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων) έγινε κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου θερινού εκπαιδευτικού πλου μετά τον απόπλου από το Λαγκουλέτ της Τυνησίας και πριν τον κατάπλου στη Νάπολη.

Μισό χάμπουργκερ και ένα μιλκ σέικ προκάλεσαν τη δηλητηρίαση στη 19χρονη Θάλεια

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, το γεύμα σε fast food του Λαγκουλέτ της Τυνησίας είναι αυτό που όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση στην άτυχη ναυτική δόκιμο, η οποία για άγνωστους προς το παρόν λόγους οδήγησε στη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της και στη συνέχεια στον θάνατό της.

Η άτυχη Θάλεια μοιράστηκε το ίδιο χάμπουργκερ, μάλιστα με μία από τις άλλες ναυτικές δοκίμους (έφαγαν από μισό) και ήπιαν το ίδιο μιλκ σέικ. Επιστρέφοντας στο ΠΓΥ Προμηθέας, εμφάνισαν και οι δύο συμπτώματα δηλητηρίασης. Η συμφοιτήτρια της άτυχης Θάλειας έκανε επί περίπου δύο ημέρες πυρετό μέχρι 38 και στη συνέχεια αποθεραπεύτηκε.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί πως το ιατρικό προσωπικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» μετά τον απόπλου από την Τυνησία διαχειριζόταν ταυτοχρόνως 15 περιστατικά δηλητηρίασης ναυτικών δοκίμων.

Η 19χρονη, που κατέληξε έπειτα από τη δραματική επιδείνωση της υγείας της στο νοσοκομείο Ντελ Μάρε της Νάπολης, παρουσίαζε επίσης πυρετό μέχρι 38-38,5 ο οποίος υποχωρούσε με τη λήψη αντιπυρετικών. Την περασμένη Τρίτη, ημέρα που η Θάλεια μεταφέρθηκε στο ιταλικό νοσοκομείο μετά τον κατάπλου του Προμηθέα στη Νάπολη, παρατηρήθηκε πρήξιμο στα πόδια της και το υγειονομικό προσωπικό θεώρησε ότι είναι σύμπτωμα πιθανής ουρολοίμωξης. Με τον κατάπλου του Προμηθέα στη Νάπολη, βράδυ Τρίτης 23ης Αυγούστου, η Θάλεια πήγε στο νοσοκομείο περπατώντας. Δυστυχώς, η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία τις επόμενες ώρες. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το πρωί της Τετάρτης και πρωινές ώρες Πέμπτης 25ης Αυγούστου κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και το Πολεμικό Ναυτικό.

Είναι βέβαιον ότι ουδείς είχε την εικόνα ότι η υγεία της 19χρονης αντιμετώπιζε θανάσιμο κίνδυνο, ούτε πόσο κρίσιμη ήταν η κατάστασή της.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρωσία κατηγορεί ξανά την Ουκρανία ότι βομβάρδισε τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Χιλιάδες στους δρόμους του Βελιγραδίου κατά του EuroPride με σταυρούς και εικόνες

Έμιλι Ραταϊκόφσκι - Μπραντ Πιτ: Είναι το νέο ζευγάρι του Χόλιγουντ;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης