Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του προϋπολογισμού

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του προϋπολογισμού

Το μεγαλύτερο «όχι» στον προϋπολογισμό πρέπει να το πει ο ίδιος ο ελληνικός λαός τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ 

5463032
Συλλαλητήριο κατά του κρατικού προϋπολογισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα. Συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνταξιούχοι και διάφοροι φορείς πραγματοποίησαν τις προσυγκεντρώσεις τους σε διάφορα σημεία της Αθήνας και ενώθηκαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου ζήτησαν με συνθήματα «Λεφτά για την Υγεία, γιατρούς κι εξοπλισμό στα νοσοκομεία».

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το γ.γ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος δήλωσε: «Μέσα στη Βουλή λέμε ένα μεγάλο "όχι" στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Όμως το μεγαλύτερο "όχι" πρέπει να το πει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, δυναμώνοντας τους αγώνες του, τη συμμαχία του, ανατρέποντας τους αρνητικούς συσχετισμούς, ανατρέποντας όλους τους υπηρέτες μιας αδίστακτης εξουσίας».

Δ. Κουτσούμπας: Το μεγαλύτερο όχι στον προϋπολογισμό να το πει ο λαός


Ομιλίες απηύθυναν η Δήμητρα Σταματέλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η Θεοδώρα Δριμάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», και η Αλεξάνδρα Καπαρού, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

5463032
Κλείσιμο
20211216_180608
20211216_180615
20211216_180621


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη 

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη και πορεία, ενάντια στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία.

Οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν "αντιλαϊκό" τον προϋπολογισμό, όπως και των προηγούμενων χρόνων, και ζήτησαν αύξηση των πόρων για τη δημόσια υγεία και παιδεία, την κοινωνική πολιτική, τη στήριξη των λαϊκών αναγκών και εισοδημάτων, κ.α.

Ακολούθησε πορεία, η οποία διέσχισε την οδό Εγνατία, την πλατεία Αγίας Σοφίας, τη Τσιμισκή και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Την ίδια ώρα, άλλη συγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές, για την "υπεράσπιση της κατάληψης" στο "στέκι" του τμήματος Βιολογίας στο ΑΠΘ και έκαναν πορεία στο κέντρο, η οποία μέσω της Εγνατίας και των οδών Χαλκέων, Φιλίππου , Ιασωνίδου κατέληξε και ολοκληρώθηκε στην Καμάρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Παρουσιάστηκε το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας

Στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί η τελευταία Τελετή των Ρόδων του Bachelor

Πού θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test αύριο Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης