Χρυσή Αυγή: «Όχι» στις αιτήσεις τριών μελών για αναστολή εκτέλεσης των ποινών

Χρυσή Αυγή: «Όχι» στις αιτήσεις τριών μελών για αναστολή εκτέλεσης των ποινών

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τις αιτήσεις των Αν. Πανταζή, Αν. Αναδιώτη και Αρ. Χρυσαφίτη - «Καταπέλτης» η εισαγγελέας της έδρας για τον Πανταζή

xa_pantazis
Στο «κενό» έπεσαν τα αιτήματα τριών καταδικασθέντων για αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που τους είχαν επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις που είχαν καταθέσει ο Αν. Πανταζής (πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα), Αν. Αναδιώτης και Αρ. Χρυσαφίτης, (καταδικασμένοι σε ποινές φυλάκισης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, και κατά περίπτωση για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απόπειρα ανθρωποκτονίας και σωματικές βλάβες) για αναστολή στην εκτέλεση των ποινών τους.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα τον Αν. Πανταζή, η εισαγγελέας της έδρας ήταν «καταπέλτης». Η κύρια Νίκη-Αναστασία Μουζάκη, ζήτησε την απόρριψη της συγκεκριμένης αίτησης αναφέροντας στο δικαστήριο πως αν ο Πανταζής αφεθεί ελεύθερος ενδέχεται να διαπράξει και νέα αδικήματα. Επιπρόσθετα, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στον ισχυρισμό που προέβαλλε ο Αν. Πανταζής περί προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος όσο και δυο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του.

«Τα προβλήματα υγείας που επικαλείται δεν είναι τόσο σοβαρά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής, ενώ και τα προβλήματα των παιδιών του δεν φαίνονται να είναι τόσο σοβαρά. Δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο», ανέφερε η εισαγγελέας και σε άλλο σημείο της αγόρευσης της τόνισε: «Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων».

Τέλος, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε και την αίτηση του Αν. Αναδιώτη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο Αν. Αναδιώτης μέσω της μητέρας του υποστήριξε στο δικαστήριο ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτός.

Απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου, τέλος, και για το αίτημα που υπέβαλλε Αρ. Χρυσαφίτης, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών


Ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα - Ξεπερνούν τις 5.000


Έξαλλος ο Ερντογάν για Rafale και αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη - Τι είπε σε Μπάιντεν και Μακρόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης