Καταδίωξη στο Πέραμα: Σε εξέλιξη η απολογία των επτά αστυνομικών για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά

Καταδίωξη στο Πέραμα: Σε εξέλιξη η απολογία των επτά αστυνομικών για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά

Με χειροπέδες και υπό χειροκροτήματα έφτασαν στα δικαστήρια οι αστυνομικοί - «Είστε ήρωες», φώναξαν συγκεντρωμένοι - Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία

perama_astynomia_anakritis_new2_xr
Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, οδηγήθηκαν στον ανακριτή του Πειραιά, οι επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά μετά από καταδίωξη στο Πέραμα πριν από λίγες ημέρες.

«Είστε ήρωες. Είμαστε μαζί σας», φώναξαν υποστηρικτές και φίλοι των αστυνομικών που βρέθηκαν στα δικαστήρια για υποστήριξη.

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στον ανακριτή οι 7 αστυνομικοί


Παρών είναι και ο συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών Αλέξης Κούγιας.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ανέφερε: «Πρώτα από όλα οι αστυνομικοί με εξουσιοδότησαν να εκφράσω τη λύπη τους για την απώλεια ενός νέου συνανθρώπου μας. Όμως αυτό που εμείς υποστηρίξαμε είναι ότι προηγήθηκε εναντίον τους μία απόπειρα ανθρωποκτονίας και γι’ αυτό είναι κατηγορούμενοι. Δεν θα επιτρέψω ποτέ να γίνει οποιαδήποτε παρερμηνεία όσον αφορά την ιδιότητα των αστυνομικών και να υπάρξει σκιά στο ότι τόσο εγώ και η κυρία ανακρίτρια όσο και η κυρία εισαγγελέας που θα γνωμοδοτήσει, επηρεαστήκαμε από αυτή την ιδιότητα. Να ξέρετε ότι οι αστυνομικοί αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα από τους συναδέλφους τους και έχει κινηθεί ήδη -κακώς κατά την άποψή μου -πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους με το ερώτημα της αποτάξεως».

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:

Καταδίωξη Πέραμα: Δηλώσεις του δικηγόρου Αλέξη Κούγια
Κλείσιμο

Καταδίωξη Πέραμα: Δηλώσεις του δικηγόρου Αλέξη Κούγια 2



Οι επτά αστυνομικοί οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην ανακρίτρια Πειραιά.

Στο μεταξύ, έξω από τα δικαστήρια Πειραιά πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλέγγυων φοιτητών στον 20χρονο Ρομά.

Συγκέντρωση αλληλέγγυων φοιτητών στα δικαστήρια Πειραιά


Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας. Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών έχει ασκηθεί για τον ένα τραυματία επιβαίνοντα του κλεμμένου οχήματος που νοσηλεύεται φρουρούμενος και για τον τρίτο επιβάτη που οχήματος που διαφεύγει της σύλληψης.

Η καταδίωξη του κλεμμένου ΙΧ ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

astinomia_anakriti__2_
astinomia_anakriti__1_


Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε οι αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον 18χρονο και να τραυματίσουν ένα ακόμη άτομο που επέβαινε σε όχημα.

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην ανακρίτρια Πειραιά, κατέθεσαν χθες οι γονείς του 20χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Η δήλωση συνοδεύτηκε με πολυσέλιδο υπόμνημα στην ανακρίτρια Πειραιά από τους συνηγόρους της οικογένειας του 20χρονου, Θανάση Καμπαγιάννη και Αλεξάνδρα Καραγιάννη. Την οικογένεια στηρίζει στη δικαιοσύνη η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», δια της νομικής της υπηρεσίας, με το δικηγόρο Ηλία Γιαννόπουλο. Η δήλωση που έγινε δεκτή, συνοδεύτηκε από ένα πολυσέλιδο υπόμνημα.

Σε αυτό γίνεται αναφορά σε βασικά σημεία της υπόθεσης και υποστηρίζεται ότι οι επτά αστυνομικοί τέλεσαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, και ότι ο 20χρονος στην κυριολεξία γαζώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Δείτε βίντεο: Καταδίωξη στο Πέραμα: Με χειροπέδες και υπό χειροκροτήματα στα δικαστήρια οι επτά αστυνομικοί
Καταδίωξη στο Πέραμα: Με χειροπέδες και υπό χειροκροτήματα στα δικαστήρια οι επτά αστυνομικοί


Ειδήσεις σήμερα:

Εθνικό πένθος: Σήμερα το ύστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στον ανακριτή οι επτά αστυνομικοί - Όλα τα νέα στοιχεία

Οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου στον... βηματισμό του 4ου κύματος - Πού και πώς θα πραγματοποιηθούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης