Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη

Συζητήθηκαν σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο τα ασφαλιστικά μέτρα - Μέχρι αύριο η προσωρινή διαταγή -  Ο  Νίκος Κουρής  ισχυρίζεται ότι είναι παιδί εκτός γάμου του Μίκη - Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη τον κατηγορεί ότι αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος 

margarita-theodwraki3_2
Συζητήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση που κατέθεσε η κόρη του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κατά του Νίκου Κουρή, ο οποίος έχει δηλώσει πως είναι ο γιος εκτός γάμου του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζήτησε από το δικαστήριο να εκδώσει προσωρινή διαταγή που θα απαγορεύει στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετό του πατέρα της. Η απόφαση, δε, του Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά τη σημερινή συζήτηση της αίτησης της κυρίας Θεοδωράκη, αναμένεται να εκδοθεί το πιθανότερο αύριο το πρωί. Μάλιστα, μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής το προσεχές διάστημα θα εκδικαστούν και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η κυρία Θεοδωράκη για να ακολουθήσει η επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης.

Όπως υποστηρίζει η κυρία Θεοδωράκη, ο Νίκος Κουρής, γνωστός με το όνομα Νίκος Θεοδωράκης, δηλώνει γιος του πατέρα της, διότι «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας» του πρόσφατα αποθανόντος μουσικοσυνθέτη. Παράλληλα, αναφέρει πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι «ξένο απολύτως υφ’ οιανδήποτε άποψη σώμα» προς τον πατέρα της αλλά και παντελώς άγνωστο στην οικογένειά της.

Χαρακτηριστικά στη σχετική αίτηση που κατέθεσε στο δικαστήριο αναφέρει πως ο 54χρονος Νίκος Κουρής: «αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιός του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο -γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο ‘Θεοδωράκης’ ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος».

Ακόμη, στην αίτησή της η κόρη του αποβιώσαντος Έλληνα συνθέτη αναφέρει για τον 54χρονο: «Με τη συμπεριφορά του αυτή ο καθού η αίτηση, που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής, δηλαδή του επωνύμου ‘Θεοδωράκης’ με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο. Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους…».

Ο Κουρής προαναγγέλλει ότι θα κάνει τεστ DNA

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής, ο οποίος μάλιστα παρέστη στη σημερινή συζήτηση στο Πρωτοδικείο, με δηλώσεις του επέμεινε πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Ανέφερε μάλιστα ότι θα προχωρήσει άμεσα σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Κατά τη σημερινή συζήτηση της αίτησής της η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη παρέστη στο δικαστήριο συνοδευόμενη από το δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο.


Δείτε βίντεο: Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη
Κλείσιμο
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι...


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Θανάσης Τεγόπουλος, πρώην εκδότης της Ελευθεροτυπίας

Παίζουν ξύλο στα βενζινάδικα στη Βρετανία - Προσπαθούν να πάρουν βενζίνη ακόμη και σε κουβάδες

Το Λευκό Όρος «κόντυνε» σχεδόν ένα μέτρο την τελευταία 4ετία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης