Κρούσματα σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη: Στο ΑΧΕΠΑ τρεις ηλικιωμένοι

Κρούσματα σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη: Στο ΑΧΕΠΑ τρεις ηλικιωμένοι

Όλοι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι άνω των 70 ετών, νοσηλεύονται από χθες, Κυριακή, στην μονάδα Covid του νοσοκομείου

axepa
Τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με κορωνοϊό, από το γηροκομείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου υπήρξε συρροή κρουσμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr.

Όλοι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι άνω των 70 ετών, νοσηλεύονται από χθες, Κυριακή, στην μονάδα Covid του νοσοκομείου και η κατάσταση της υγεία τους κρίνεται μέτρια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το GRTimes.gr, ακόμη πέντε κρούσματα εντοπίστηκαν στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τον τελευταίο έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 27 Αυγούστου.

Θυμίζουμε ότι, όπως αποκάλυψε το GRTimes.gr, ο “συναγερμός” είχε σημάνει από τις 18 του μήνα που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο.

Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε για τη συρροή κρουσμάτων και είχε παρέμβει με ειδικό κλιμάκιο, δίνοντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 30 και πιο συγκεκριμένα θετικοί στον ιό βρέθηκαν 29 ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής. Από την διαδικασία της ιχνηλάτησης, η οποία συνεχίζεται, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 52 στενές επαφές.

Θυμίζουμε, ότι εκ μέρους της διοίκησης, με την οποία επικοινώνησε το GRTimes.gr την προηγούμενη εβδομάδα, κατέστη σαφές πως τόσο το προσωπικό όσο και οι άνθρωποι που διαμένουν στο γηροκομείο είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ως εκ τούτου η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική. Ταυτόχρονα, θέλησαν να τονίσουν πως δεν υφίσταται ούτε ο συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων, ούτε καν κρούσματα.

Ειδήσεις σήμερα

Ανασχηματισμός: Aντίστροφη μέτρηση και «στρατηγική υπομονή»

Φονικό στην Ίο: Διασκέδαζαν μαζί προτού ο 20χρονος Ιρλανδός σκοτώσει τον 22χρονο φίλο του


Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις επαναληπτικές εξετάσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης