Χρήστος Ζερεφός: Να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η φωτιά σε αντιπυρική περίοδο

Χρήστος Ζερεφός: Να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η φωτιά σε αντιπυρική περίοδο

Αμοιβή για όσους καταγγέλλουν παραβάτες ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός

5310274_2
Να καταστεί ιδιώνυμο αδίκημα το κάψιμο χόρτων σε χωράφια κατά την αντιπυρική περίοδο και να θεσπιστεί αμοιβή για όσους προβαίνουν σε σχετικές καταγγελίες ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας», με τον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα.

«Δεν μπορεί να γίνεται εξ αμελείας -όπως λέγεται- εμπρησμός επειδή κάποιος θέλει να καθαρίσει το ελαιοχώραφό του από οργανικά απόβλητα και βάζει φωτιά και τα καίει. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.

Υπενθύμισε ότι και η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης, όπου κάποιος πήγε να κάψει χορτάρια. «Δεν καίμε κατά την αντιπυρική περίοδο και μάλιστα με ανέμους 6-7 μποφόρ, όπως την περασμένη εβδομάδα. Θα συνεχίσουμε να έχουμε πρόβλημα, εάν η νομοθεσία, οι νομικοί μας δεν μας προστατεύσουν. Αυτό το έγκλημα δεν είναι από αμέλεια. Πρέπει να είναι ιδιώνυμο. Πρέπει να οδηγεί σε πολύ αυστηρή τιμωρία του ανθρώπου που βάζει τη φωτιά. Δεν υπάρχει θέμα αμέλειας, αφού βάζει φωτιά για να κάψει τα απόβλητα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ο ίδιος ζήτησε πιστή εφαρμογή και αυστηροποίηση των νόμων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει αμοιβή για όσους καταγγέλλουν αυτούς που βάζουν φωτιά για να κάψουν χόρτα, με ισχυρούς ανέμους. «Να υπάρξει μια επικήρυξη», επισήμανε.

«Το μόνο που μπορούμε να εφαρμόσουμε είναι η τιμωρία. Το είδαμε και με τις μάσκες. Αν δεν μπει αυστηρότατο πρόστιμο, ο Έλληνας είναι άτακτος», πρόσθεσε ο κ. Ζερεφός.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θηλυκή συμμορία στην Πάτρα έκλεψε είδη από οκτώ μαγαζιά σε ένα απόγευμα!

Συνέλαβαν τον αδελφό του Τούρκου «μαφιόζου» που εκθέτει την κυβέρνηση Ερντογάν

Måneskin και David Damiano για ναρκωτικά: Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε - H φωτογραφία με το σπασμένο ποτήρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης