Το τελευταίο αντίο στον Βάσο Λυσσαρίδη

Το τελευταίο αντίο στον Βάσο Λυσσαρίδη

Στην εξόδιο ακολουθία περέστη, η κυπριακή πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής πολιτικής ζωής, αλλά και διπλωμάτες, και μέλη της ΕΔΕΚ

vasoslissaridis
Tο ύστατο χαίρε στον ιστορικό ηγέτη του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Βάσο Λυσσαρίδη, απηύθυνε σήμερα η Κύπρος.

Στην εξόδιο ακολουθία περέστη, η κυπριακή πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής πολιτικής ζωής, αλλά και διπλωμάτες, και μέλη της ΕΔΕΚ.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στον επικήδειο λόγο ανέφερε ότι σήμερα θάβεται το σώμα του, αλλά όχι το πνεύμα και η ψυχή του, ενώ απαγγέλθηκαν και στίχοι από το πλούσιο ποιητικό έργο του Βάσου Λυσσαρίδη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε για το μεγαλείο της μορφής και της εμβληματικής προσωπικότητας του Βάσου Λυσσαρίδη, λέγοντας ότι η προσωπικότητά του περνά σήμερα στην αιωνιότητα, αφού προηγουμένως πέτυχε, μέσα από τη πορεία ζωής που συνειδητά ακολούθησε, να κερδίσει δικαίως την καθολική εκτίμηση και αναγνώριση του συνόλου του πολιτικού κόσμου του λαού της Κύπρου και όχι μόνο.

Τόνισε ότι η καθοδήγηση από τις παρακαταθήκες του ηγέτη που σήμερα αποχαιρετούμε, θα αποτελεί το ύψιστο καθήκον σε όσους επιζούν, αλλά και τη μεγίστη τιμή και υποχρέωση απέναντι σε έναν από τους πρωταγωνιστές της σύγχρονης κυπριακής Ιστορίας.

"Ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και ως ένας πολιτικός που προέρχεται από άλλο ιδεολογικό χώρο, θεωρώ προνόμιο που έζησα από κοντά και συνεργάστηκα στενά με το Βάσο Λυσσαρίδη", είπε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον απόδημο Ελληνισμό Κωνσταντίνος Βλάσης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριακο Μητσοτάκη, χαρακτήρισε τον Βάσο Λυσσαρίδη ως «έναν μεγάλο άνδρα της πολιτικής αυτού του τόπου, που τύγχανε της αναγνώρισης από όλους τους πολιτικούς χώρους». «Πλήρης ημερών αλλά η παρακαταθήκη του μεγάλη. Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έρχομαι εδώ για ένα τελευταίο κατευόδιο, να’ ναι ελαφρύ το χώμα το οποίο τον σκεπάζει», είπε.

Επίσης, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως μια μεγάλη μορφή του ελληνισμού, ένα φλογερό πατριώτη, ένα γνήσιο δημοκράτη και σοσιαλιστή. «Για τον Ανδρέα Παπανδρέου, για το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής υπήρξες πάντα συναγωνιστής στους κοινούς μας αγώνες, για την Κύπρο και την Ελλάδα, για την πρόοδο, την αλλαγή και την ευημερία, θα ζεις πάντα στο νου και στην καρδιά μας, καλό σου ταξίδι», είπε.



Ειδήσεις σήμερα: 

Μόνο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές η χορήγηση των self test μέχρι το Σάββατο

Περιστέρι: Νεκρός ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε σε τροχαίο την Κυριακή

Αίγυπτος - Τουρκία ξεκινούν διερευνητικές επαφές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης