Κορωνοϊός: Το 96% των νεκρών από 60 ετών και πάνω δεν είχαν εμβολιαστεί
Μόνο το 4% των θανόντων στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 και άνω των 80 είχαν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση του εμβολίου κατά της Covid, αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας
Από τους θανάτους που έχουν καταγραφεί από κορωνοϊό, μόνο το 4% αφορά ασθενείς που είχαν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.
«Αυτό που βλέπουμε ξεκάθαρα είναι ότι για τους 60+ και για τους 80+, που είναι οι ομάδες που μας ενδιαφέρουν, λιγότερο από το 4% από τους συνολικούς θανάτους και από όσους έχουν νοσήσει σοβαρά είχαν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση. Υπάρχει ένα ποσοστό που είχαν το δικαίωμα να πάνε να εμβολιαστούν και δεν πήγαν», ανέφερε συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Σημείωσε ότι αντίστοιχο ποσοστό αφορά ασθενείς με σοβαρή νόσηση που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.
Ο κ. Αρκουμανέας προανήγγειλε, επίσης, καμπάνια που θα αναφέρεται στους ανθρώπους που μπορούν να εμβολιαστούν και δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, αναδεικνύουν μια στρατηγική με συνέπεια και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Καθώς τα εργαλεία πολλαπλασιάζονται και η τεχνολογία διεισδύει σε κάθε επιχειρησιακή λειτουργία, η ανάγκη για ξεκάθαρη κατεύθυνση γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Το ερώτημα όμως παραμένει ουσιαστικό: Ποιος μπορεί να συνδέσει το business με την Τεχνολογία στο επίπεδο των αποφάσεων;