Κορωνοϊός - Αρκουμανέας: Ο δείκτης θετικότητας έπεσε στο 5,3% μετά από 11 εβδομάδες

Κορωνοϊός - Αρκουμανέας: Ο δείκτης θετικότητας έπεσε στο 5,3% μετά από 11 εβδομάδες

Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα κριθεί αν θα υπάρξει σταθεροποίηση του τρίτου κύματος της πανδημίας - Οι κινήσεις του ΕΟΔΥ αν ανοίξουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενόψει Πάσχα

people-athens-0
Υποχώρηση στον δείκτη θετικότητας της μετάδοσης του κορωνοϊού μετά από 11 εβδομάδες συνεχούς ανόδου διαπιστώνουν οι υγειονομικές αρχές, που θεωρούν ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα κριθεί αν υπάρχει σταθεροποίηση.

Ο δείκτης θετικότητας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας στον ΣΚΑΪ, υποχώρησε στο 5,3%. Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου ήταν στο 1,82% ενώ έφτασε στο 6,4%.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι έχουμε πλέον και ρεκόρ τεστ, λέγοντας ότι -ανά εκατομμύριο πληθυσμού- κάνουμε περισσότερα τεστ από τη Γερμανία και είμαστε σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη.

Ενόψει του Πάσχα, ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ότι εάν η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφασίσει να ανοίξει τις υπερτοπικές μετακινήσεις, ο ΕΟΔΥ θα συνδράμει με όλες τις μονάδες στη χώρα, για να γίνουν με ασφάλεια.

Σχετικά με τα self test εξήγησε ότι για να καταγραφούν στα επίσημα κρούσματα του ΕΟΔΥ πρέπει να επιβεβαιωθούν από rapid ή μοριακό τεστ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Επισπεύδεται η παράδοση 50 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Pfizer

Δανία: Σταματά οριστικά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Ρέθυμνο: Γονείς που δεν θέλουν να κάνουν το self test στα παιδιά τους μηνύουν διευθυντή λυκείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης