Εύβοια: Εξαρθρώθηκε σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ

Εύβοια: Εξαρθρώθηκε σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ

Η παρατηρητικότητα και η καχυποψία ενός πολίτη συνέβαλε στην εξάρθρωση της σπείρας

Xalkida-diarriktes-ATM
Η παρατηρητικότητα και η καχυποψία ενός πολίτη, που είδε τρεις άνδρες να κινούνται ύποπτα δίπλα σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας του και με φθορές από πρόσκρουση στο μπροστινό τμήμα του στην περιοχή του Βασιλικού Χαλκίδας, οδήγησε στην εξάρθρωση σπείρας που ανατίναζε Α.Τ.Μ. τραπεζών με τη μέθοδο Plofkraak.

Οι ύποπτοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ακινητοποιήθηκαν και στο αυτοκίνητο του ενός που βρέθηκε σταθμευμένο έξω από ένα σούπερ μάρκετ, στην πρόσοψη του οποίου ήταν εγκατεστημένο Α.Τ.Μ. που σκόπευαν να ανατινάξουν, βρέθηκαν κόφτες, κατσαβίδια, πένσες και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, δυο ζευγάρια γάντια, ένας σκούφος full face και δυο υφασμάτινα περιλαίμια που κρύβουν το πρόσωπο. Σε κοντινό σημείο, βρέθηκαν κρυμμένες μέσα σε θάμνους δύο πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλέψει νωρίτερα από το αυτοκίνητο ενός κατοίκου της περιοχής και σε ένα παρακείμενο εγκαταλελειμμένο κτίριο μία μπουκάλα υγραερίου που είχαν κρύψει οι συλληφθέντες.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδας που προέβαινε σε εκρήξεις Α.Τ.Μ.


Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας, που ανέλαβαν την προανάκριση, διαπίστωσαν ότι οι τρεις που συνελήφθησαν μαζί με άλλους τρεις που ταυτοποιήθηκαν αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας που έκλεβαν αυτοκίνητα ή τις πινακίδες τους τις οποίες έβαζαν σε δικά τους οχήματα και τα χρησιμοποιούσαν για να πηγαίνουν σε περιοχές όπου στοχοποιούσαν μηχανήματα ανάληψης. Αφού τα ανατίναζαν, πυρπολούσαν τα κλεμμένα και τα κατέστρεφαν ολοσχερώς.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι στις 17 Ιουνίου 2019 εμβόλισαν την είσοδο ενός σούπερ μάρκετ στην Χαλκίδα και είχαν ανατινάξει ένα Α.Τ.Μ. Που υπήρχε στην πρόσοψη χωρίς να καταφέρουν να αρπάξουν χρήματα. Στις 14 Δεκεμβρίου 2020 είχαν προκαλέσει έκρηξη σε Α.Τ.Μ. στον λιμένα των Νέων Στύρων προκαλώντας ολική καταστροφή του και είχαν αρπάξει περισσότερα από 100.000 ευρώ. Επιπλέον, στις 14 Ιανουαρίου προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα Α.Τ.Μ. στην πρόσοψη καταστήματος που δεν λειτουργεί σε περιοχή της Χαλκίδας, αλλάς έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και τράπηκαν σε φυγή.

cars


Σε έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν στην αποθήκη και την σοφίτα δύο εξ αυτών δυο γυάλινα και δυο πλαστικά δοχεία με εύφλεκτο υγρό, μια νάιλον συσκευασία με στουπί, μια συσκευή με δύο μεταλλικές μπουκάλες που περιείχαν ασετιλίνη και οξυγόνο, δύο μανόμετρα, βαλβίδες ασφαλείας, ένα ζευγάρι ελαστικών μήκους περίπου 1,50 μέτρου τα οποία συνδέονταν με ακροφύσιο κοπής μετάλλων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, έξι πλαστικά δοχεία με υγρό για αναγόμωση μπαταριών, τρεις μπαταρίες, διάφορες συνδεσμολογίες από μπαταρίες και διπολικά καλώδια για την δημιουργία σπινθήρα, καθώς και πλήθος κάρτες sim. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα οχήματα δύο εκ των συλληφθέντων.

Κλείσιμο
Οι δράστες έχουν απασχολήσει τις αρχές το 2017 και το 2019 για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά κατά περίπτωση και οι δύο είχαν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, ενώ στον τρίτο είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ήδη, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, πρόκληση εκρήξεων, διακεκριμένες κλοπές, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εμπρησμούς, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, κλοπές τροχοφόρων και άλλα αδικήματα και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.




Eιδήσεις σήμερα 

Ρεκόρ που... κόβει την ανάσα: Κράτησε την αναπνοή του για 24 λεπτά και 33 δεύτερα κάτω από το νερό!

Σάρον Στόουν: Ο παππούς μου κακοποίησε εμένα και την αδερφή μου - Τον «βοήθησε» η γιαγιά μας

Χαλάρωση μέτρων από το Σάββατο: Τι αναμένεται να ισχύσει για λιανεμπόριο, σχολεία και μετακινήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης