Μέλος επιτροπής υπ. Υγείας (ΘΕΜΑ 104,6): Η Αττική χρειάζεται παράταση lockdown μίας ή δύο εβδομάδων

Μέλος επιτροπής υπ. Υγείας (ΘΕΜΑ 104,6): Η Αττική χρειάζεται παράταση lockdown μίας ή δύο εβδομάδων

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε για την πίεση του Συστήματος Υγείας ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

maskes_athina_main2
Παράταση τουλάχιστον μιας εβδομάδας ή ακόμη και δύο, του lockdown στην Αττική «έδειξε» ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι ίσως απαραίτητο η Αττική να έχει παράταση των αυστηρών μέτρων για μια εβδομάδα», ενώ σήμερα θα συνεδριάσει ξανά η επιτροπή των ειδικών, ώστε να συζητηθεί το θέμα.


Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε για την πίεση του Συστήματος Υγείας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων που απασχολεί τους ειδικούς, αλλά η κλινική εικόνα των ασθενών και όσοι χρειάζονται νοσηλείες. Άλλωστε, όπως είπε έχουν αυξηθεί, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την εστία κρουσμάτων που εντοπίζονται σε ευαίσθητες δομές.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηχριστοδούλου, σημείωσε ότι πρέπει ακόμη και μετά τον εμβολιασμό να υπάρξει πολλή προσοχή. Για τον λόγο αυτό, τόνισε ότι μέχρι να υπάρξει μια καλύτερη επιδημιολογική εικόνα πρέπει να συνεχιστεί η τήρηση και εφαρμογή των μέτρων, ακόμη και από όσους έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο. «Δεν σημαίνει κάναμε το εμβόλιο σταματάμε να φοράμε τη μάσκα», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Όσον αφορά τις μεταλλάξεις, επιβεβαίωσε ότι η βρετανική έχει μεγαλύτερο μέλος μεταδοτικότητας. Όπως εξήγησε, «είναι πιο μεταδοτική κατά 35-40%, αυτό έχει ξεκαθαριστεί».

Ειδήσεις σήμερα: 

«Κόκκινος» συναγερμός για τις ΜΕΘ: Στο 90% η πληρότητα στην Αττική που «βράζει» με 878 κρούσματα

Ενδιαφέρον από 60 πλούσιους για φορολογική μετανάστευση στην Ελλάδα

Στο Αιγαίο ο στόλος – Υπό επιτήρηση η τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης