Εισαγγελέας στη δίκη Ζαφειρόπουλου: Να επιβληθούν ξανά ισόβια στους κατηγορούμενους

Εισαγγελέας στη δίκη Ζαφειρόπουλου: Να επιβληθούν ξανά ισόβια στους κατηγορούμενους

Ο εισαγγελέας αγορεύοντας στη δίκη ήταν «καταπέλτης» για την ενοχή τους ζητώντας την παραδειγματική τους τιμωρία και την επιβολή της ποινής των ισοβίων όπως και πρωτόδικα

zafeiropoulos_main
Να επιβληθούν ισόβια στους κατηγορουμένους για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο γραφείο του επί της οδού Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ενώπιων του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας.

Η δίκη που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό για την άγρια δολοφονία του ποινικολόγου βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έκδοση ετυμηγορίας του δικαστηρίου. Μάλιστα κατά την επόμενη συνεδρίασή του στις 25 Φεβρουαρίου στο δικαστήριο θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης και ακολούθως δικαστές και ένορκοι θα εκδώσουν την απόφασή τους.

Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί οι τρεις κατηγορούμενοι που παραστάθηκαν στο δικαστήριο (ο ένας έχει δολοφονηθεί, ενώ ένας ακόμη διαφεύγει της σύλληψης) οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη της μαφίας των φυλακών. Ο εισαγγελέας αγορεύοντας στη δίκη ήταν «καταπέλτης» για την ενοχή τους ζητώντας την παραδειγματική τους τιμωρία και την επιβολή της ποινής των ισοβίων όπως και πρωτόδικα.

Κατά την αγόρευση του ο εισαγγελέας φώτισε τα γεγονότα της στυγερής δολοφονίας και μίλησε με χρονολογική σειρά, με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, σημειώνοντας πως στην υπόθεση αυτή εκτός από ποινικές ευθύνες υπάρχει και ηθική ευθύνη εμπλεκομένων προσώπων.

Ακολούθησε η αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Θεόδωρου Μαντά, ο οποίος φορτισμένος συναισθηματικά, περιέγραψε το ήθος, την ακεραιότητα και τη διαδρομή του εκλιπόντος όπως το δυσαναπλήρωτο κενό που δημιουργεί για το δικηγορικό κόσμο η απουσία του. Επεσήμανε δε το μάθημα νομικού πολιτισμού που δίνει η οικογένεια του αδικοχαμένου ποινικολόγου. Μάλιστα με αφορμή κ. Μάντας δήλωσε ότι «η υπόσχεση είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας».


Ειδήσεις σήμερα: 

Συμμορία ανηλίκων στον Άγιο Δημήτριο: «Έφτασαν στην πλατεία και μας επιτέθηκαν!»

Νέα παράταση στα κορωνο-χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τα τέλη του 2021

Συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης