Ωράριο καταστημάτων: Τι ώρα ανοίγουν - κλείνουν μαγαζιά, κομμωτήρια - Ανοιχτά την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ

Ωράριο καταστημάτων: Τι ώρα ανοίγουν - κλείνουν μαγαζιά, κομμωτήρια - Ανοιχτά την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ

Ποιο είναι το sms για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής - Τι ωράρια ισχύουν

katastimata_lianeborio
Καταστήματα, κομμωτήρια και εμπορικά κέντρα  έχουν ήδη ανοίξει τις πύλες τους από χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Το λιανεμπόριο ανοίγει, έπειτα από μία μακρά περίοδο απουσίας, λόγω lockdown.

Τις καθημερινές, το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 7 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, λόγω του ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Η μετακίνηση για τα καταστήματα και τις αγορές σε μαγαζιά και εμπορικά κέντρα γίνεται είτε με αποστολή δωρεάν SMS στο 13033  είτε με το σχετικό έντυπο, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός 2.

Ο καταναλωτής έχει περιθώριο δύο ωρών για να πραγματοποιήσει κάθε εμπορική του συναλλαγή, με αφετηρία την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησής του, εκτός από τα κομμωτήρια.

Το ωράριο λειτουργίας των κομμωτηρίων μπορεί  να ξεκινά από τις 7 το πρωί προεραιτικά και υποχρεωτικά να τελειώνει στις 8 το βράδυ. Τα ραντεβού θα πρέπει να καταγράφονται σε ημερήσια λίστα την οποία θα συντάσσουν οι υπεύθυνοι των καταστημάτων με την έναρξη λειτουργίας τους. Οι επιχειρήσεις που θα «πιαστούν» με πελάτες χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού ή να μην τηρούν κατάλογο των ραντεβού της ημέρας που θα πρέπει να συντάσσεται κάθε πρωί με την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης τότε είναι αντιμέτωπες με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και 2.000 ευρώ για τη δεύτερη.

Προαιρετικά θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ, την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση, την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και την επανεκκίνηση ορισμένων υπηρεσιών, που μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά και την Κυριακή (24/01), μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, η λειτουργία των καταστημάτων - σούπερ μάρκετ αυτή την Κυριακή είναι προαιρετική με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως και τις 7 ή 8 το βράδυ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θανάσης Ευθυμιάδης: Η κατάθλιψη, η γυναίκα της ζωής του, η «ντόλτσε βίτα» και η ασκητική ζωή

Survivor: Ο Λιανός φεύγει... ποιος έρχεται;

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Σήμερα οι απολογίες των δυο ανηλίκων - Η μητέρα τους λέει ότι προκλήθηκαν!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης