Ξυλοδαρμός στο μετρό: Σήμερα οι απολογίες των δυο ανηλίκων - Η μητέρα τους λέει ότι προκλήθηκαν!

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Σήμερα οι απολογίες των δυο ανηλίκων - Η μητέρα τους λέει ότι προκλήθηκαν!

Τι προβλέπει η νομοθεσία - Μετάνοια αναμένεται να δηλώσουν οι δύο ανήλικοι - Όλη η δικογραφία της υπόθεσης - Πώς έφτασε στις συλλήψεις η ΕΛ.ΑΣ

metroxilo
Πρόσωπο με πρόσωπο με τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη του μετρό θα βρεθούν σήμερα οι δυο ανήλικοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης. Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές άσκησαν σε βάρος τους ποινική δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και μέχρι τη σημερινή τους απολογία στον ανακριτή, οι δυο ανήλικοι, αδέλφια, ηλικίας 15 και 17 ετών κρατούνταν.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο είναι και ένας ειδικός φρουρός σε βάρος του οποίου η εισαγγελία άσκησε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη (αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα). Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, ο οποίος μάλιστα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, αφέθηκε ελεύθερος.

Τώρα τα δυο ανήλικα αδέλφια που απολογούνται σήμερα, σύμφωνα και με τα όσα έχουν αναφέρει η συνήγοροί τους, αναμένεται να δηλώσουν ενώπιον του ανακριτή ότι μετάνιωσαν γι’ αυτό που έκαναν. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα επιμένουν στην εκδοχή ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη. Μάλιστα, την εκδοχή αυτή των γεγονότων προέβαλλε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και η μητέρα των δυο αγοριών, η οποία επέρριψε ευθύνες στον σταθμάρχη κι όχι στα παιδιά της.

Όπως μεταξύ άλλων υποστήριξε οι γιοί της φορούσαν μάσκα αλλά την είχαν κατεβασμένη γιατί έπιναν αναψυκτικό και βρέθηκαν ενώπιον προκλητικής συμπεριφοράς από τον 53χρονο σταθμάρχη, που σύμφωνα με την ίδια, τους έβρισε το σπίτι και κορόιδεψε τον έναν εξ αυτών για τα σιδεράκια του. «Εγώ ζητάω σαν μάνα συγγνώμη για τα παιδιά μου, όμως τα παιδιά οδηγήθηκαν σε αυτή την αντίδραση από τον σταθμάρχη. Τα χτύπησε, τα απείλησε και τους έβρισε το σπίτι. Δεν με νοιάζει τίποτε άλλο, τα παιδιά μου. Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Όποιος δεν έχει παιδιά δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που νιώθω και περνάω» είπε η μητέρα των δυο κατηγορουμένων και προσέθεσε: «Θα γίνω σκύλα για τα παιδιά μου, θα τα υποστηρίξω μέχρι τέλους, γιατί ξέρω τι παιδιά έχω. Δεν είναι αλήτες, υπέστησαν μπούλινγκ, τους επιτέθηκε. … Τα παιδιά μου διασύρθηκαν, κατακρεουργήθηκαν. Θα πουληθώ για τα παιδιά μου, αλλά θα βγει η αλήθεια», είπε.
Μητέρα ανηλίκων ξυλοδαρμού στο Μετρό: Θα γίνω σκύλα για τα παιδιά μου - Λέει ψέματα ο σταθμάρχης



Ωστόσο, από σειρά βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκύπτει πως ο 17χρονος και ο 15χρονος χτύπησαν ανηλεώς τον σταθμάρχη. Μάλιστα, νέο βίντεο που έφερε χθες στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός Open δείχνει τον έναν από τους δυο ανηλίκους να πετά στον σταθμάρχη αναψυκτικό που κρατάει στα χέρια του και στη συνέχεια και οι δυο να του επιτίθενται και να τον ξυλοκοπούν ανελέητα με μπουνιές και κλωτσιές. Στη συνέχεια αποχωρούν και οι δυο τρέχοντας.
Κλείσιμο
Νέο βίντεο - ντοκουμέντο με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό Ομονοίας


Πάντως, μετά το σοκ που προκάλεσε στη κοινή γνώμη η δημοσιοποίηση των εικόνων με την άγρια κακοποίηση του σταθμάρχη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής που παρακολουθεί τα αποτελέσματα που παράγει ο νέος Ποινικός Κώδικας, καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη να εξετάσει τα περιθώρια που υπάρχουν για αυστηροποίηση του πλαισίου ποινών για συγκεκριμένα αδικήματα που τελούνται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η κατεύθυνση που δόθηκε είναι να εξεταστούν ενδεχόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και να εισαχθούν στην ποινική νομοθεσία ρήτρες ειδικών επιβαρυντικών περιστάσεων για τους δράστες που βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων στο δημόσιο, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Βέβαια οι οποίες αλλαγές αποφασιστούν, αν αποφασιστούν, θα αφορούν τυχόν μελλοντικά παρόμοια περιστατικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει πολυετή κάθειρξη για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης, ενώ σε περίπτωση που αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό η όποια ποινή που μπορεί να επιβληθεί θα μειωθεί. Τώρα σε ό,τι αφορά στην ποινική μεταχείριση των δυο ανηλίκων αύριο μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, το πιθανότερο είναι να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι και όχι το έσχατο μέτρο της προφυλάκισης. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά απίθανο, αφού για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει για παράδειγμα να διαπιστωθεί πως οι δυο δράστες του ξυλοδαρμού έχουν προηγούμενες τελεσίδικες καταδίκες για όμοια αδικήματα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο μετρό Ομονοίας

Μήνυμα Λαβρόφ υπέρ της Ελλάδας: Κάθε κράτος έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα έως και 12 μίλια

Βίντεο: Η Μελάνια Τραμπ αποχαιρετά τον αμερικανικό λαό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης