LIVE

Κορωνοϊός

Πολυτεχνείο: 18 Ιανουαρίου έως 12 Φεβρουαρίου διαδικτυακά οι εξετάσεις

Polytexneio_Arxitektoniki

Μήνυμα για τη νέα χρονιά και την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού εξαμήνου απηύθυνε στους φοιτητές και τους καθηγητές ο Πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής

Στο μήνυμά του ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εύχεται σε όλους υγεία και δύναμη και με αφορμή την ολοκλήρωση του χειμερινού διδακτικού εξαμήνου εν μέσω πανδημίας εξηγεί πώς θα γίνουν οι εξετάσεις μέσω διαδικτύου.

boudouvis_pritanis_politehniou


«Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους για τη νέα χρονιά. Με τη βοήθεια του εμβολιασμού, της ατομικής ευθύνης και της συλλογικής ωριμότητας ας προσβλέπουμε με αισιοδοξία σε ανανεωμένη κανονικότητα» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπουντουβής, ανακοινώνοντας τις ημερομηνίες των εξετάσεων στο ΕΜΠ από 18 Ιανουαρίου μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2021, αφήνοντας όμως περιθώριο να υπάρξουν περιορισμένης έκτασηςτροποποιήσεις του Ακαδημαϊκού Ημερολογί προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα:

«To χειμερινό εκπαιδευτικό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 ολοκληρώνεται σε συνθήκες πανδημίας και περιοριστικών μέτρων και, με τα τρέχοντα δεδομένα, η επικείμενη εξεταστική περίοδος θα διεξαχθεί υπό τις ίδιες συνθήκες και συνεπώς με εξ αποστάσεως διαδικασίες.

Σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο, η εξεταστική περίοδος των προπτυχιακών μαθημάτων καλύπτει το διάστημα 18/1-12/2, 2021. Όλες οι Σχολές του ΕΜΠ, όπως σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, διαμορφώνουν πρόγραμμα εξ αποστάσεως εξετάσεων (και των πτυχιακών) σε όλα τα προπτυχιακά μαθήματα και τα μαθήματα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Τα προγράμματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Η εξέταση σε κάθε μάθημα θα καθοριστεί από τους διδάσκοντες σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες που είχαν ισχύσει προηγουμένως και με μέριμνα για απρόσκοπτη συμμετοχή των φοιτητών.

Σε κάθε Σχολή θα γίνουν όσες τροποποιήσεις του Ακαδημαϊκού Ημερολογίου χρειάζονται, περιορισμένης έκτασης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των έκτακτων συνθηκών. Ενδεικτικά: 1) Θα γίνει μικρή επιμήκυνση της διδακτικής περιόδου για την κάλυψη εκκρεμοτήτων κυρίως σε εξ αποστάσεως εργαστηριακές ασκήσεις και των όποιων καθυστερήσεων στην εκκίνηση του χειμερινού εξαμήνου. 2) Θα αυξηθεί κατά μία εβδομάδα η διάρκεια της εξεταστικής περιόδου εξ αιτίας των αυξημένων χρονικών απαιτήσεων των εξ αποστάσεως εξετάσεων. 3) Θα μετακινηθεί για μικρό διάστημα η εξέταση των διπλωματικών εργασιών για να ολοκληρωθούν όσες έχουν πειραματικό μέρος, σε συνδυασμό με ειδική πρόβλεψη για πρόσβαση και εντατική εργασία των επί διπλώματι φοιτητών στα εργαστήρια.

Οι Συγκλητικές Επιτροπές Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών θα εξετάσουν και θα εισηγηθούν διεξοδικά επιμέρους ρυθμίσεις/τροποποιήσεις προκειμένου να εγκριθούν από τη Σύγκλητο, αν χρειαστεί.

Τα μαθησιακά και λειτουργικά μειονεκτήματα που συνοδεύουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, αλλά και τα πλεονεκτήματα, οι δυνατότητες και οι προοπτικές της, έχουν διαπιστωθεί μέσα από την εμπειρία του τελευταίου χρόνου, και αποτιμώνται πλέον ποσοτικά και ποιοτικά. Στα προβλήματα προστίθεται η σημαντική καθυστέρηση στη διάθεση βιβλίων και συγγραμμάτων αν και η υποκατάστασή τους από το ψηφιακό υλικό της σύγχρονης και ασύγχρονης τηλε-διδασκαλίας καλύπτει εν μέρει τις βασικές ανάγκες.

Οι εξ αποστάσεως εξετάσεις δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες για εξεταστές και εξεταζόμενους και δοκιμάζουν την ακεραιότητα της εξεταστικής διαδικασίας. Με επίγνωση της κατ’ οικονομία υποκατάστασης των δια ζώσης εκπαιδευτικών διαδικασιών, με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα, αλληλοκατανόηση, συνεργασία και μεγάλη προσπάθεια, διδάσκοντες και φοιτητές θα αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες. Η νέα πολύπλευρη εμπειρία που αποκτήσαμε, που είναι κοινή με της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας, αναδεικνύει προκλήσεις και θα αποδειχθεί πολύτιμη.

Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους για τη νέα χρονιά. Με τη βοήθεια του εμβολιασμού, της ατομικής ευθύνης και της συλλογικής ωριμότητας ας προσβλέπουμε με αισιοδοξία σε ανανεωμένη κανονικότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

Αδιανόητο: Έβγαζε κρυφά τα βράδια τις δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό από το ψυγείο για να χαλάσουν!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης