Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Φαρμακοποιός φέρεται να κατέστρεψε επίτηδες εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Φαρμακοποιός φέρεται να κατέστρεψε επίτηδες εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου

Ο φαρμακοποιός, που εργαζόταν σε νοσοκομείο προαστίου του Μιλγουόκι, συνελήφθη - Ευθύνεται για την καταστροφή άνω των 500 δόσεων

aurora
Ένας εργαζόμενος νοσοκομείου σε προάστιο του Μιλγουόκι, ο οποίος έχει την ιδιότητα του φαρμακοποιού, συνελήφθη την Πέμπτη με την υποψία ότι κατέστρεψε επίτηδες εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Moderna για τον κορωνοϊό, βγάζοντάς τις από το ψυγείο για δύο βράδια.

Σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται πηγές από την αστυνομία του Γκράφτον, ο άνδρας που εργαζόταν στο φαρμακείο ενός από τα νοσοκομεία της ΜΚΟ Advocate Aurora Health, συνελήφθη με την υποψία της εγκληματικής έκθεσης σε κίνδυνο, της νόθευσης συνταγογραφούμενου φαρμάκου και της πρόκλησης καταστροφής σε περιουσιακό στοιχείο.

Ο φαρμακοποιός, που φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του, απολύθηκε ήδη από την εργασία του και η τοπική αστυνομία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι είναι υπό κράτηση.


Pharmacist arrested for intentionally ruining 500 vaccine doses


Τα κίνητρα του υπαλλήλου του νοσομείου δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο εν λόγω φαρμακοποιός ήξερε καλά ότι οι «χαλασμένες» δόσεις θα αχρηστεύονταν και ότι οι άνθρωποι στους οποίους θα χορηγούνταν θα πίστευαν λανθασμένα ότι είχαν εμβολιαστεί αποτελεσματικά για τον κορωνοϊό. 

Εκπρόσωπος της ΜΚΟ είπε σε δημοσιογράφους εχθές ότι ο φαρμακοποιός αφαίρεσε σκόπιμα από την ψύξη 57 φιαλίδια που περιείχαν εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Moderna το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια τα ξαναέβαλε στη θέση τους, και τα έβγαλε ξανά από το ψυγείο το επόμενο βράδυ. Τα φιαλίδια περιείχαν αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό 570 ανθρώπων!

Ένας υπάλληλος του φαρμακείου ανακάλυψε τα φιαλίδια εκτός ψυγείου το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου, και ο φαρμακοποιός αρχικά δικαιολογήθηκε ότι τα αφαίρεσε για να αποκτήσει πρόσβαση στο πίσω μέρος του ψυγείου και ξέχασε να τα βάλει πίσω. Το εμβόλιο της Moderna είναι βιώσιμο για 12 ώρες εκτός ψύξης, έτσι οι νοσηλευτές χρησιμοποίησαν τα φιαλίδια για να εμβολιάσουν 57 άτομα και στη συνέχεια πέταξαν το υπόλοιπο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η αξία των δόσεων που κατέληξαν στα σκουπίδια ανέρχεται μεταξύ 8.000-11.000 δολαρίων.

Η συμπεριφορά του φαρμακοποιού προκάλεσε τις υποψίες των ελεγκτών του συστήματος υγείας που ερεύνησαν το περιστατικό. Μετά από πολλές συνεντεύξεις, ο ίδιος παραδέχτηκε την περασμένη Τετάρτη ότι έβγαλε επίτηδες το εμβόλιο από το ψυγείο και τα δυο βράδια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Advocate Aurora Health.


Ειδήσεις σήμερα

Η 19χρονη Γιαέλ Σέλμπια είναι «η πιο όμορφη γυναίκα» του 2020 - Δείτε φωτογραφίες

Ταξιτζής έκρυβε μετανάστη στο… πορτ μπαγκάζ!

Ελληνοτουρκικά: Το αμερικανικό -κακό- όνειρο του Ερντογάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης