LIVE

Κορωνοϊός

Πρύτανης ΕΜΠ: Μήνυμα στους φοιτητές ενόψει της «διαφορετικής» ακαδημαϊκής χρονιάς

boudoyvis

H πρόκληση που έχουμε φέτος μπροστά μας είναι να συνδιαμορφώσουμε ένα δημιουργικό ακαδημαϊκό περιβάλλον, τονίζει ο κ.Ανδρέας Μπουντουβής

Μήνυμα προς τους φοιτητές ενόψει της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς απηύθυνε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής. Επισημαίνει ότι οι συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία δεν είναι πλέον πρωτόγνωρες ενώ τα προβλήματα και οι αδυναμίες που αναδείχθηκαν κατά το προηγούμενο εξάμηνο, λόγω της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως διορθώνονται καθημερινά.

Το μήνυμα του κ.Μπουντουβή, ακολουθεί:

Η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σχεδόν άδεια τα κτίρια, σιωπηλά τα αμφιθέατρα, τα χαμόγελα κρυμμένα πίσω απ’ τις μάσκες.Για όλους μας οι συνθήκες αυτές δεν είναι πλέον πρωτόγνωρες. Στο Πολυτεχνείο οι παλιότεροι, στο σχολείο οι πρωτοετείς μας, βρεθήκαμε όλοι αντιμέτωποι με αυτή τη ριζική ανατροπή όσων θεωρούσαμε απαραβίαστα δεδομένα της καθημερινότητας μας. Βιώσαμε όλοι την κοινωνική και φυσική απόσταση που μας απομάκρυνε από φίλους και δασκάλους και μας τοποθέτησε μπροστά σε μία οθόνη. Αναγκαστήκαμε όλοι να αναπροσαρμόσουμε μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης, να ανακαλύψουμε νέες τεχνικές μετάδοσης και εμπέδωσης της γνώσης. Τα πήγαμε καλά στο ΕΜΠ, χάρη στη μεγάλη προσπάθεια και σύμπνοια διδασκόντων και φοιτητών και τη βοήθεια όλου του προσωπικού να καλυφθούν οι υψηλές εκπαιδευτικές απαιτήσεις των σπουδών του μηχανικού με εκπαίδευση εξ αποστάσεως, έχοντας επίγνωση της υπεροχής της διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Η εμπειρία του προηγούμενου εξαμήνου στην εξ αποστάσεως διδασκαλία ανέδειξε αδυναμίες και προβλήματα που προσπαθούμε καθημερινά να διορθώνουμε. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όσο χρειαστεί. Όσο οι συνθήκες της πανδημίας που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη το επιβάλλουν.Γνωρίζω ότι οι συνθήκες αυτές απέχουν αισθητά από τη φοιτητική ζωή που είχατε συνηθίσει μέχρι πέρσι τον Μάρτη, ή αυτήν που ονειρευτήκατε όταν κοπιάζατε προετοιμαζόμενοι για το Πολυτεχνείο στα σχολικά σας χρόνια. Γιατί οι σπουδές δεν είναι μία σειριακή ακολουθία παραδόσεων, εργαστηρίων, εξετάσεων που παράγει πτυχιούχους. Είναι και η παρέα, η αλληλεπίδραση με συμφοιτητές και δασκάλους, είναι μία πολυδιάστατη διαδικασία που δημιουργεί κριτικά σκεπτόμενους, κοινωνικά ευαίσθητους επιστήμονες και υπεύθυνους πολίτες.Η δυναμική της πανδημίας δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις για την εξέλιξη του χειμερινού εξαμήνου. Βασική επιδίωξη του ΕΜΠ είναι η εκπαίδευση να γίνει σε μια κατά το δυνατόν “ζωντανή” Πολυτεχνειούπολη αλλά πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της υγείας των μελών της κοινότητάς του.Επομένως, η πρόκληση που έχουμε φέτος μπροστά μας είναι να συνδιαμορφώσουμε ένα δημιουργικό ακαδημαϊκό περιβάλλον. Με σύμπνοια, υπευθυνότητα, ασφάλεια και φαντασία.Εύχομαι υγεία, καλές σπουδές και αισιοδοξία προσβλέποντας σε καλύτερες μέρες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης