Νέες πιάτσες ταξί στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε σε ποια σημεία βρίσκονται

Νέες πιάτσες ταξί στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε σε ποια σημεία βρίσκονται

Για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

pia2
Οκτώ νέες πιάτσες χωροθέτησε ο Δήμος Αθηναίων σε πολυσύχναστες οδούς του κέντρου της Αθήνας για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Μέχρι τώρα οι νόμιμες πιάτσες στο κέντρο ήταν έξι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το σύνολο των νέων θέσεων στάθμευσης θα παραδοθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ ήδη έχουν δοθεί προς χρήση θέσεις σε νέες πιάτσες στις οδούς Σοφοκλέους, Ευριπίδου, Πλατεία Μοναστηρακίου, Αγίων Ασωμάτων, Ομήρου και Σίνα».


pia1



Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων 

Κυκλοφοριακή «ανάσα» στην καρδιά της πρωτεύουσας δίνει ο Δήμος Αθηναίων με τη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης αποκλειστικά για ταξί, βελτιώνοντας σημαντικά την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και δίνοντας σε μεγάλο βαθμό λύση, σε ένα ζήτημα που απασχολεί τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές.

Με οκτώ νέες πιάτσες που δημιουργούνται σε πολυσύχναστες οδούς της Αθήνας αντιμετωπίζεται σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα με τις «ουρές» που σχηματίζουν τα ταξί, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες οδηγούς να σταθμεύουν νόμιμα, χωρίς να κινδυνεύουν από την επιβολή προστίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νόμιμες πιάτσες που λειτουργούσαν ως τώρα στο κέντρο ήταν έξι και πλέον με την προσθήκη των νέων υπερδιπλασιάζονται βοηθώντας να μπει τάξη στην πόλη.

Παράλληλα, με το νοικοκύρεμα των σταθμών ταξί, διευκολύνεται η καθημερινότητα των πεζών, καθώς εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη κυκλοφορία τους στα πεζοδρόμια του ιστορικού κέντρου, τα οποία καταλαμβάνονται συχνά από σταθμευμένα επαγγελματικά οχήματα.

Το σύνολο των νέων θέσεων στάθμευσης θα παραδοθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ ήδη έχουν δοθεί προς χρήση θέσεις σε νέες πιάτσες στις οδούς Σοφοκλέους Ευριπίδου, Πλατεία Μοναστηρακίου, Αγίων Ασωμάτων, Ομήρου και Σίνα .

Οι θέσεις στάθμευσης οριοθετήθηκαν ανάλογα με το διαθέσιμο πλάτος των οδών, έτσι ώστε το κομμάτι που απομένει να επαρκεί για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων. Στα σημεία θα υπάρχει οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, διαγράμμιση και πινακίδες, ώστε να μην εμποδίζεται η στάθμευση των επαγγελματιών οδηγών ταξί.

Ειδήσεις σήμερα: 

Άφαντος ακόμα ο Παππάς - «Ήταν υπό επιτήρηση αλλά κατάφερε να μην συλληφθεί» λέει ο δικηγόρος του

Τι αλλάζει από σήμερα στον επιδημιολογικό χάρτη - Ανησυχία για Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Προκλητική και αμετανόητη η οικογένεια Μιχαλολιάκου - Σόου και ύβρεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης