Χρυσή Αυγή: Άφαντος ακόμα ο Χρήστος Παππάς - Τον έψαξαν σε Ιωάννινα και Παπάγου

Χρυσή Αυγή: Άφαντος ακόμα ο Χρήστος Παππάς - Τον έψαξαν σε Ιωάννινα και Παπάγου

Τότε είχε εμφανιστεί για τελευταία φορά στο ΑΤ Παπάγου - «Ήταν υπό επιτήρηση, αλλά κατάφερε να μην συλληφθεί» λέει ο δικηγόρος του - Έχουν συλληφθεί ή παραδοθεί οι 37 από τους 39 καταδικασθέντες

xristos-pappas
Την πρώτη τους νύχτα στη ΓΑΔΑ και το Μεταγωγών πέρασαν οι 35 καταδικασμένοι της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που παραδόθηκαν ή συνελήφθησαν μετά την απόφαση του δικαστηρίου επί των αναστολών, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να πάρουν τον δρόμο για τον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, το Μεταγωγών και τα σωφρονιστικά καταστήματα όπου θα αποφασίσει ο εισαγγελέας.

Στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ βρεθήκαν μετά από χρόνια μαζί, όλα τα μεγάλα κεφάλια, της εγκληματικής οργάνωσης, ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιωταρος, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, μαζί με 20 ακόμη καταδικασθέντες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο χωρισμένο σε τέσσερα μέρη και υπό αυστηρή επιτήρηση.

Η ατμόσφαιρά όπως ήταν φυσικό, βαριά, οι κουβέντες λιγοστές, και οι επαφές μεταξύ τους ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Ακολούθησαν το πρωτόκολλο των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ με το τυπικό φαγητό, τα απαραίτητα τηλεφωνήματα ενώ από την παρέα του διευθυντηρίου έλειπε ο Γιάννης Λαγός που είναι στις Βρυξέλες και απαιτείται ειδική διαδικασία και ο φυγάς Χρήστος Παππάς.

Για τον τελευταίο,  ο οποίος για τελευταία φορά έδωσε σημεία ζωής την 1η Οκτωβρίου όταν εμφανίστηκε στο ΑΤ Παπάγου βάσει των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί, οι πληροφορίες από τους δικηγορους του λένε ότι δεν θα εμφανιστεί αν και κάποιες πληροφορίες λένε ότι θα παραδοθεί σήμερα Παρασκευή ή το αργότερο Σάββατο. Άλλωστε και το 2013 ο Παππάς ήταν ο τελευταίος που πήγε στη ΓΑΔΑ, κάτι που εκτιμάται ότι θα κάνει και τώρα.

Μιλώντας για την απόφαση του Παππά να παραμένει άφαντος ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, δήλωσε τον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής ότι «έκανε την εξής σκέψη για την οποία δεν ξέρω αν θα αναθεωρηθεί αύριο ή μεθαύριο: είναι σωστό για μένα να εκτίσω ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή μέχρι το Εφετειό όπου μπορεί να μειωθεί ή να απαλλαγώ; Τον χρονο που θα έχω εκτίσει πώς θα τον πάρω πίσω;».

Ο ίδιος δήλωσε πως γνωρίζει ότι ο υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου «είχε αυτό τον προβληματισμό από καιρό». Ερωτηθείς αν γνωρίζει πού βρίσκεται ο πελάτης του και αν έχει φύγει στο εξωτερικό ο δικηγόρoς απάντησε «δεν θα ήθελα να πω περισσότερα».

Κλείσιμο
Παραδέχθηκε, δε, ότι ο Χρήστος Παππάς «ήταν υπό επιτήρηση και ας το πούμε έτσι, κατάφερε να μην συλληφθεί». Κατά τον ίδιο, πάντως, «δεν ήταν κάτι οργανωμένο, ήταν μια σκέψη που κάποια στιγμή υλοποιήθηκε».

Το επισκεπτήριο της Ουρανίας Μιχαλολιάκου

Ουρανία Επισκεπτήριο


Το «θρίλερ» με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής έχει να κάνει με την έφοδο που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι του στου Παπάγου και διαπίστωσαν ότι ήταν εξαφανισμένος. Λίγο μετά τις 18:00 αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι του 2ου ορόφου και αναζήτησαν τον Παππά, ωστόσο συγγενικό του πρόσωπο τους είπε ότι δεν βρισκόταν εκεί.

Μετά από περίπου 15 λεπτά οι αστυνομικοί αποχώρησαν, ενώ έρευνες έγιναν σε δυο ακόμη σπίτια που είχε δηλώσει ο Παππάς αλλά και στα Γιάννενα.

Συνολικά έχουν παραδοθεί ή συλληφθεί οι 37 από τους 39 καταδικασθέντες (οι 35 στην Αθήνα, ένας στη Θεσσαλονίκη και ένας στην Κέρκυρα).

Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε αργά το βράδυ και ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποιος βρισκόταν σε κατ’οίκον περιορισμό και υπό φρούρηση.

Ρουπακιάς


Σε ο,τι έχει να κάνει με τη σημερινή διαδικασία, οι ενέργειες είναι ξεκάθαρες. Αφού περάσουν από φωτογράφηση και δακτυλοσκόπηση στη ΓΑΔΑ, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών για να γίνει η ταυτοποίηση. Στη συνέχεια με το φυλακιστήριο στο χέρι ο καθένας θα οδηγηθεί στο σωφρονιστικο κατάστημα που έχει αποφασιστεί. Επτά φυλακές τύπου Β είναι υποψήφιες για να τους φιλοξενήσουν σε πριβέ κελιά όπως Μαλανδρίνο, Δομοκός, Σέρρες, Χανιά, Κέρκυρα, Πάτρα και Τρίκαλα όπου θα διασκορπιστούν καθώς δεν έχουν μεταξύ τους τις καλύτερες σχέσεις.

Δείτε βίντεο: Χρυσή Αυγή: Άφαντος ακόμα ο Χρήστος Παππάς - Τον έψαξαν σε Ιωάννινα και Παπάγου
Χρυσή Αυγή: Άφαντος ακόμα ο Χρήστος Παππάς - Τον έψαξαν σε Ιωάννινα και Παπάγου



Ειδήσεις σήμερα:

Mαρία Μπακάλοβα: Ποια είναι η 24χρονη Βουλγάρα που εξέθεσε τον Ρούντι Τζουλιάνι

Europa League: Σπουδαία ματς και εκπλήξεις - Δείτε όλα τα γκολ της πρεμιέρας

Euroleague, Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 82-68: Με ηγέτη Νέντοβιτς «έπνιξε» τους Τούρκους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης