H μυστηριώδης εξαφάνιση και ο θάνατος του Λαέρτη

H μυστηριώδης εξαφάνιση και ο θάνατος του Λαέρτη

Ο 36χρονος από τη Νέα Φιλαδέλφεια δεν έφτασε ποτέ στη Μύκονο αφού το πτώμα του ξεβράστηκε στην Ανδρο - Σχεδόν ενάμισης χρόνος πέρασε μέχρι να αναγνωριστεί μέσω DNA - Για δολοφονία και όχι αυτοκτονία μιλά η οικογένεια

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
laertis-0
«Ο Λαέρτης ήταν ανήσυχος. Του είχαν κλέψει τη μοτοσικλέτα. Δεν ήταν πολύ καλά. Εδειχνε στην κοπέλα του τις ανησυχίες του». Πριν από 17 μήνες ο Λαέρτης έφυγε από το σπίτι του στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν είπε τίποτα σε κανέναν. Οι γονείς του, η αδελφή του και η κοπέλα του μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν απολύτως ήρεμοι. Λίγες ώρες αργότερα, ο «άγγελός» τους δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Ολοι κινητοποιήθηκαν και άρχισαν να ρωτούν τους πάντες: «Μήπως σε πήρε τηλέφωνο;», «Τον είδες πουθενά;». Ο εφιάλτης των αγαπημένων του ανθρώπων είχε μόλις ξεκινήσει. Πριν από την εξαφάνισή του είχε πει στην κοπέλα του, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος. Αγνωστοι είχαν κλέψει τη μοτοσικλέτα του πριν από μερικές ημέρες. Ο Λαέρτης, όπως αποκαλύπτει στο «ΘΕΜΑ» η αδελφή του Μαρία, επρόκειτο να ταξιδέψει μία εβδομάδα μετά την ημέρα που εξαφανίστηκε στη Μύκονο, εκεί όπου θα εργαζόταν, όπως άλλωστε έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια, ως παρκαδόρος σε ένα μαγαζί για τη σεζόν.

Μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο οι αναζητήσεις των Αρχών δεν οδηγούν πουθενά. Οι έρευνες των αστυνομικών καταλήγουν σε έναν άνδρα ο οποίος είχε ξεβραστεί στην Ανδρο το περασμένο καλοκαίρι. Ηταν ένας σχετικά νεαρός άνθρωπος, ο οποίος είχε πάρει το πλοίο της γραμμής μία ημέρα μετά την εξαφάνιση του 36χρονου και βούτηξε στο κενό. Το νερό τον παρέσυρε και η σορός του ξεβράστηκε στην Ανδρο. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε ταφεί εκείνο το καλοκαίρι στο νεκροταφείο του Σχιστού ως άγνωστος, καθώς οι αρμόδιες αρχές τότε δεν είχαν καταφέρει να τον ταυτοποιήσουν. Τελικά, μετά από εξέταση DNA διαπιστώθηκε πως η σορός ήταν του Λαέρτη. Η οικογένειά του βυθίστηκε στο πένθος, καθώς η ελπίδα για τον εντοπισμό του αγαπημένου τους παιδιού παρέμενε μέχρι εκείνη τη στιγμή ζωντανή... Τα αναπάντητα «γιατί» και τα «πώς» ήταν και εξακολουθούν να είναι πάρα πολλά.

laertis-1


Η εξαφάνιση, οι έρευνες και η ιατροδικαστική έκθεση

Οι μαρτυρίες από το Λιμενικό ανέφεραν πως ο άνδρας που έπεσε στη θάλασσα, μία μέρα μετά την εξαφάνιση του 36χρονου, βρισκόταν πάνω στο πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Ραφήνα προς τη Μύκονο. Ο συγκεκριμένος ήταν αγνώστων στοιχείων και δεν τον αναζήτησε κανείς. Μία κάμερα του πλοίου τον κατέγραψε και προέκυψε πως φορούσε τα ίδια ρούχα με αυτά που είχε ο Λαέρτης την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες, η σορός του Λαέρτη βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη πριν από 14 μήνες σε βραχώδη περιοχή της Ανδρου, ενώ οι Λιμενικοί δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Τελικά, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών εξέτασε τη σορό και διαπιστώθηκε πως ανήκε σε άνδρα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως συνολικά έγιναν τρία τεστ DNA και τελικά την περασμένη Πέμπτη έγινε η ταυτοποίηση μετά από διασταύρωση με το γενετικό υλικό του πατέρα του που είχε ληφθεί όταν είχε δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού του. Ο ηλικιωμένος άνδρας μάλιστα έφτασε και πάλι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να δώσει κατάθεση επί του θέματος. «Δεν μας είχε πει το παραμικρό. Το μόνο που μάθαμε μετά την εξαφάνισή του από την κοπέλα του ήταν πως ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος. Του είχαν κλέψει τη μοτοσικλέτα. Εχουμε παράπονο γιατί εξαφανίστηκε τον Απρίλιο κι εμείς το μάθαμε μετά από τόσους μήνες ενώ είχε ήδη ταφεί», ανέφερε η αδελφή του Μαρία. «Εκ μέρους των γονιών μου και του μεγάλου μου αδελφού, θέλω να δηλώσω πως ο αδελφός μου δεν είχε κανέναν λόγο να βουτήξει από το καράβι και δεν ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες έγινε αυτό και αν έγινε. Είχε μεγάλο δέσιμο με τη μαμά μου και δεν υπήρχε περίπτωση να έφευγε για σεζόν και να μη μας ενημέρωνε. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι η σορός στο νεκροταφείο του Σχιστού είναι η δική του».

Οι Αρχές πλέον καλούνται να αναζητήσουν τα αίτια του θανάτου του 36χρονου. Ενδεχομένως οι έρευνες να επικεντρωθούν και πάλι στη λήψη καταθέσεων από τον κοινωνικό του περίγυρο και από τα άτομα τα οποία τον είδαν για τελευταία φορά πριν σταματήσει να δίνει σημάδια ζωής. «Δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια τουλάχιστον από τα δεδομένα που έχουμε έως τώρα. Οι γονείς του έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα σε αυτή την οικογένεια που έχασε τόσο άδικα το παιδί της. Από την έκθεση νεκροψίας δεν προέκυψε εγκληματική ενέργεια, ωστόσο η οικογένειά του θεωρεί πως δολοφονήθηκε», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του άτυχου 36χρονου ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό του. «Οι στιγμές είναι αρκετά δύσκολες. Φανταστείτε ότι αυτή η οικογένεια δεν γνωρίζει τίποτα για τον τρόπο που έφυγε ο Λαέρτης. “Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έγινε”, λένε διαρκώς οι γονείς του. Βάσει των όσων γνωρίζουμε έως τώρα η ταυτοποίησή του έγινε από το DNA. Μιλάμε για ένα δράμα. Η οικογένεια είναι εξαιρετική. Το παιδί δούλευε δύο και τρεις δουλειές. Ηταν τίμιο παιδί. Οι γονείς του είναι σε κατάσταση σοκ. Οι διωκτικές αρχές χειρίζονται με ψυχραιμία το θέμα και με λεπτότητα. Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», κατέληξε ο κ. Τσούκαλης.


Ειδήσεις σήμερα: 

Αντιμέτωποι Τραμπ-Μπάιντεν αύριο στο πρώτο προεδρικό debate

Ολλανδία: Περιορισμό των ταξιδιών προς και από το Άμστερνταμ εξετάζουν οι αρχές

Aegean: Στα 160 εκατ. μετρητά ο λογαριασμός του κορωνοϊού στο 9μηνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης