Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα σχολεία - Σκέψεις για έναρξη στις 14 Σεπτεμβρίου

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τα σχολεία - Σκέψεις για έναρξη στις 14 Σεπτεμβρίου

Γιατί τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων επανεξετάζουν την ημερομηνία της έναρξης της σχολικής χρονιάς - Στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας η συνέντευξη Τύπου Κεραμέως 

sxoleio-maska-arthro
Μία σχολική χρονιά διαφορετική από τις άλλες θα βιώσουν φέτος μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς καθώς άπαντες θα κληθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού. Σημαντικές πληροφορίες για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία θα γίνουν γνωστές στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως θα παραχωρήσει τη Δευτέρα 24/8 συνέντευξη τύπου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στις 16:00. Θέμα της συνέντευξης θα είναι οι όροι έναρξης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό - ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021.

Πάντως όπως πρώτο αποκάλυψε σήμερα το protothema.gr, τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων επανεξετάζουν την ημερομηνία της έναρξης της σχολικής χρονιάς καθώς διαπιστώνουν ότι ακόμα το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι ισχυρό.

Η πρόταση που συζητείται είναι τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα από ό,τι έχει ανακοινωθεί. Αντί, δηλαδή, για τις 7 Σεπτεμβρίου να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες η καθημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ καταγράφει 200 και πλέον κρούσματα σε όλη την επικράτεια έχει προβληματίσει τους ειδικούς οι οποίοι περιμένουν να διαπιστώσουν πότε θα αποδώσουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Προς το παρόν περιμένουμε να δούμε σε ποιο βαθμό θα αποδώσουν το προσεχές διάστημα τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ», δήλωσε χαρακτηριστικά στο protothema.gr και το ygeiamou.gr ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, Καθηγητής στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μέλος της Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την επισκόπηση των επιστημονικών δεδομένων και των εξελίξεων της επιδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 του υπουργείου Υγείας.

Κλείσιμο
Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι σίγουρο είναι η χρήση μάσκας από τα νηπιαγωγεία όπως έχει εισηγηθεί ομόφωνως η επιτροπή και έχει αποδεχθεί το υπουργείο Παιδείας.

Ήδη, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και τη Δευτέρα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

«Ντροπή για τον Μαγκουάιρ»: Πρωταγωνιστής ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ στα βρετανικά πρωτοσέλιδα

Η Σεβίλλη έγραψε ιστορία με το 6 στα 6 σε τελικό Europa League: Τα δάκρυα, οι πανηγυρισμοί και οι... βόμβες

Στη φυλακή για 32 μήνες καθηγήτρια που έκανε σεξ με 15χρονο αφού του έδωσε κοκαΐνη και αλκοόλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης