Ανησυχία για τα πάνω από 200 κρούσματα κορωνοϊού επί σειρά ημερών - Νέα έκτακτα μέτρα σε τρεις περιοχές

Ανησυχία για τα πάνω από 200 κρούσματα κορωνοϊού επί σειρά ημερών - Νέα έκτακτα μέτρα σε τρεις περιοχές

Την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 209 κρούσματα κορωνοϊού - Από αυτά, τα μισά καταγράφηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν για τις περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας

krousmata3254
Προβληματισμό εγείρει ο καθημερινός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας που ξεπερνά τα 200 το τελευταίο διάστημα. Τη στιγμή που οι αρμόδιες Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση,  λαμβάνοντας, σε ολοένα και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Καρδίτσα, την Πέλλα και την Πιερία έκτακτα μέτρα για την αναχαίτιση διασποράς της νόσου, η κατάσταση σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας, με τις δεκάδες καταγεγραμένες μολύνσεις, έρχεται επίσης να προστεθεί στο «παζλ» της ανησυχίας. 

Ο απολογισμός της Παρασκευής απέδειξε ότι η νόσος Covid-19 εξακολουθεί να επελαύνει με ταχύ ρυθμό. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 209 νέα κρούσματα και τρεις ακόμη θανάτους από κορωνοϊό. Στο «κόκκινο», όπως φάνηκε από την τελευταία γεωγραφική κατανομή, βρέθηκαν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν τα μισά από τα συνολικά περιστατικά κορωνοϊού. 

Ειδικότερα, στα 76 ανήλθαν τα κρούσματα στην Αττική και στα 49 στη Θεσσαλονίκη

Στα 11 ανήλθαν τα κρούσματα που εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό θεωρούνται 1.802 (22.1%) κρούσματα και 3.752 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τους 28 φτάνουν οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Έξι (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 46.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κλείσιμο
Από τους 238 θανόντες, οι 83 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού

Έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού για τις περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνέχεια των μέτρων που λαμβάνονται για επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Τα μέτρα που αφορούν κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων κτλ από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί αλλά και περιορισμό 50 ατόμων στις δημόσιες εκδηλώσεις θα ισχύσουν από αύριο και για 10 ημέρες, μέχρι, δηλαδή, την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στις Π.Ε. Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, τέθηκαν σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης οι παραπάνω περιοχές και αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Tα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από το Σάββατο 22-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00.

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

- η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
- οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Κέρκυρας και
- οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

Ειδήσεις σήμερα

Κρούσματα κορωνοϊού: Στα 209 το τελευταίο 24ωρο

Ελληνοτουρκικά: Σε Ελλάδα και Τουρκία την Τρίτη ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών

Μύκονος: Σφραγίστηκε το Coya για αποδείξεις που δεν είχαν κοπεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης