Europa League, Σεβίλλη: Έγραψε ιστορία με το 6 στα 6 σε τελικό - Τα δάκρυα, οι πανηγυρισμοί και οι... βόμβες

Europa League, Σεβίλλη: Έγραψε ιστορία με το 6 στα 6 σε τελικό - Τα δάκρυα, οι πανηγυρισμοί και οι... βόμβες

Δίκαιωση για τον Λοπετέγι που έφυγε ως αποτυχημένος από εθνική Ισπανίας και Ρεάλ - Ωραίος και (παρολίγον) μοιραίος ο Ντιέγκο Κόστα για τους νικήτές - Η δήλωση Κόντε που θα συζητηθεί

sevilla-uel-arthro
Τη θεωρούσαν αουτσάιντερ κόντρα στη Γιουνάιτεντ, τη θεώρησαν αουτσάιντερ και κόντρα στην Ίντερ, αλλά η Σεβίλλη παίζει στο δικό της… γήπεδο όταν πρόκειται για το Europa League.

Έπειτα από ένα σπουδαίο παιχνίδι που δεν θύμιζε τελικό με ιδιαίτερες σκοπιμότητες, επιβλήθηκε της Ίντερ με 3-2 και κατέκτησε για 6η φορά στην ιστορία της σε τρόπαιο, σε ισάριθμους τελικούς.

Ήρωας της αναμέτρησης για την ομάδα του Ζουλέν Λοπετέγκι δεν ήταν τελικά ο Ντε Γιονγκ που πέτυχε δύο γκολ με εξαιρετικές κεφαλιές, αλλά ο κεντρικός αμυντικός, Ντιέγκο Κάρλος. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός εξιλεώθηκε για το γεγονός ότι υπέπεσε στο τρίτο συνεχόμενο πέναλτι και με ένα εξαιρετικό ψαλιδάκι στο 74’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, επιστρέφοντας το τρόπαιο στην Ανδαλουσία.

Από την πλευρά της η Ίντερ κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5’ με το πέναλτι του εκπληκτικού Λουκάκου, ισοφάρισε (2-2) με τον Γοδίν, αλλά ο Βέλγος επιθετικός αποδείχθηκε μοιραίος αφού σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Μπόνο στο 65’ νικήθηκε και έτσι οι Ισπανοί επανήλθαν με γκολ.



Δείτε την απονομή του τροπαίου στους μεγάλους νικητές

Κλείσιμο

Η δικαίωση του Λοπετέγι

Η κατάκτηση του τροπαίου αποτέλεσε μια μεγάλη δικαίωση για τον Ζουλέν Λοπετέγι.

Ο προπονητής της Σεβίλλης, που αποπέμφθηκε από την εθνική Ισπανίας (λόγω της συμφωνίας του με τη Ρεάλ) και από τη «βασίλισσα» (ως αποτυχημένος), με το που ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης έβαλε τα κλάματα.



Στις πρώτες του δηλώσεις ο προπονητής της Σεββίλης δτάθηκε στην επιμονή της ομάδας του, ενώ αφιέρωσε τον τίτλο σε όλους τους φίλους του κλαμπ και τους δύο αδικοχαμένους, Χοσέ Αντόνιο Ρέγες και Αντόνιο Πουέρτα.

«Είμαι ευγνώμων, είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Ο ύμνος της Σεβίλλης λέει ότι αυτή η ομάδα ποτέ δεν τα παρατά και το αποδείξαμε στην πράξη. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και η επιμονή μας ανταμείφθηκε. Πιστεύω ειλικρινά πως αξίζαμε αυτόν τον τίτλο και χαίρομαι πολύ, τόσο για μένα όσο και για τον κόσμο μας. Συστήνω στον κοινό μας να το γιορτάσει αλλά με σύνεση. Ο τίτλος είναι αφιερωμένος σε όλην την οικογένεια της Σεβίλλης, φυσικά και στον Ρέγες και τον Πουέρτα».

«Βόμβα» Κόντε για την επόμενη σεζόν

Η λήξη του ματς και η ήττα της Ίντερ επιφύλασσε και μια «βομβα» για την ιταλική ομάδα καθώς ο Αντόνιο Κόντε παρότι έχει συμβόλαιο δήλωσε πως δεν είναι βέβαιος για την παραμονή του στον πάγκο.

«Θα μιλήσουμε με την διοίκηση την επόμενη εβδομάδα και θα αποφασίσουμε για το μέλλον μου. Δεν είμαι σίγουρος πως θα είμαι προπονητής της Ίντερ τη νέα σεζόν. Είναι μια απόφαση που θα πάρουμε από κοινού. Η Ίντερ πάντως θα σχεδιάσει το μέλλον, με μένα ή χωρίς», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιμπραήμ Kαλίν: Το alter ego του Ερντογάν που θεωρεί Οθωμανούς τους Ελληνες

Μπιλ Γκέιτς: Η πανδημία θα τελειώσει το 2021

Απάντηση στις θεωρίες του Λεωνίδα Μπαλάφα: Καμία νέα κεραία 5G δεν έχει μπει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης