Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 862,58 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,38%

xri987
Οριακή και με χαμηλούς τζίρους ήταν η άνοδος στην Αθήνα, ωστόσο αποτέλεσε την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 862,58 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,38%, ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο τα κέρδη ήταν 0,77%.

Μια ημέρα πριν απο την κρίσιμη ψηφοφορία του Brexit, η ελληνική αγορά εμφάνισε από την αρχή «συμπτώματα» κόπωσης με πολύ χαμηλό τζίρο, καθώς κανείς δεν θέλει να πάρει ρίσκο, πόσω μάλλον σε μια ρηχή αγορά, όπως η ελληνική.

Εφόσον το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εγκρίνει την έξοδο της Βρετανίας, οι αγορές θα την επιβραβεύσουν, ενω σε διαφορετική περίπτωση μια ακόμα αβεβαιότητα θα βαρύνει τις αγορές.

Η συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα κουραστική, αφού τα κέρδη ήταν οριακά, ωστόσο η άνοδος για τρίτη στυνεχόμενη ημέρα δείχνει ότι οι αγοραστές επικρατούν, όχι ακόμα ολοκληρωτικά.

Εν όψει της επόμενης κρίσιμης εβδομάδας (αξιολόγηση), λοιπόν, η ελληνική αγορά δεν δείχνει ακόμα να συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον και περισσότερους επενδυτές.
Άλλωστε η περίοδος του 2019 για τους διαχειριστές έχει ουσιαστικά τελειώσει, και όποιες επιλογές έχουν κάνει, τις κρατούν, εφόσον είναι κερδοφόρες.

Μαζί με τις τραπεζικές μετοχές και ιδιαίτερα την Eurobank που διακίνησε 10,5 εκατ. μετοχές, τους μεγαλύτερους τζίρους εμφάνισαν ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ.

Και σήμερα οι επενδυτές αναζήτησαν κάποιες επιλογές, όπως για παράδειγμα η Μπέλα, η οποία μετά τα αποτελέσματα σημείωσε άνοδο 1,16% στα 17,48 ευρώ.

Κλείσιμο
Κέρδη 1,15% για την Eurobank στα 0,88 ευρώ. Αμετάβλητη η Εθνική Τράπεζα στα 2,75 ευρώ. Με άνοδο 0,27% η Πειραιώς στα 2,988 ευρώ. Κέρδη 0,64% για την Alpha bank στα 1,729 ευρώ. Στα 41,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές με πακέτα 4,9 εκατ. ευρώ, κυρίως σε μετοχές της Eurobank.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης