Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση

xri987

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 862,58 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,38%

Οριακή και με χαμηλούς τζίρους ήταν η άνοδος στην Αθήνα, ωστόσο αποτέλεσε την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 862,58 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,38%, ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο τα κέρδη ήταν 0,77%.

Μια ημέρα πριν απο την κρίσιμη ψηφοφορία του Brexit, η ελληνική αγορά εμφάνισε από την αρχή «συμπτώματα» κόπωσης με πολύ χαμηλό τζίρο, καθώς κανείς δεν θέλει να πάρει ρίσκο, πόσω μάλλον σε μια ρηχή αγορά, όπως η ελληνική.

Εφόσον το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εγκρίνει την έξοδο της Βρετανίας, οι αγορές θα την επιβραβεύσουν, ενω σε διαφορετική περίπτωση μια ακόμα αβεβαιότητα θα βαρύνει τις αγορές.

Η συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα κουραστική, αφού τα κέρδη ήταν οριακά, ωστόσο η άνοδος για τρίτη στυνεχόμενη ημέρα δείχνει ότι οι αγοραστές επικρατούν, όχι ακόμα ολοκληρωτικά.

Εν όψει της επόμενης κρίσιμης εβδομάδας (αξιολόγηση), λοιπόν, η ελληνική αγορά δεν δείχνει ακόμα να συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον και περισσότερους επενδυτές.
Άλλωστε η περίοδος του 2019 για τους διαχειριστές έχει ουσιαστικά τελειώσει, και όποιες επιλογές έχουν κάνει, τις κρατούν, εφόσον είναι κερδοφόρες.

Μαζί με τις τραπεζικές μετοχές και ιδιαίτερα την Eurobank που διακίνησε 10,5 εκατ. μετοχές, τους μεγαλύτερους τζίρους εμφάνισαν ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ.

Και σήμερα οι επενδυτές αναζήτησαν κάποιες επιλογές, όπως για παράδειγμα η Μπέλα, η οποία μετά τα αποτελέσματα σημείωσε άνοδο 1,16% στα 17,48 ευρώ.

Κέρδη 1,15% για την Eurobank στα 0,88 ευρώ. Αμετάβλητη η Εθνική Τράπεζα στα 2,75 ευρώ. Με άνοδο 0,27% η Πειραιώς στα 2,988 ευρώ. Κέρδη 0,64% για την Alpha bank στα 1,729 ευρώ. Στα 41,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές με πακέτα 4,9 εκατ. ευρώ, κυρίως σε μετοχές της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

staikouras_ar

Κατατίθεται σήμερα, έχοντας πάρει και επισήμως από χθες την έγκριση των ευρωπαϊκών θεσμών – Περί τα 400 εκατ. ευρώ το φετινό υπερπλεόνασμα, αλλά οι τελικές αποφάσεις για την αξιοποίησή του αναμένονται στις αρχές Δεκεμβρίου

1
facebook1

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό αδήλωτων πωλήσεων μέσω διαδικτύου – Στις πρώτες οκτώ υποθέσεις που ολοκληρώθηκαν, η αξία των αδήλωτων πωλήσεων ξεπερνά τα 5,7 εκατ. ευρώ 

7