Μίκι Ρούνεϊ: Πέθανε το παιδί-θαύμα του πρoπολεμικού κινηματογράφου

Μίκι Ρούνεϊ: Πέθανε το παιδί-θαύμα του πρoπολεμικού κινηματογράφου

Ο ηθοποιός που ενέπνευσε εκατομμύρια Αμερικανούς εφήβους την δεκαετία του '30 και του ΄40 ως Andy Hardy - Υπήρξε παντρεμένος με την Άβα Γκάρντνερ

Μίκι Ρούνεϊ: Πέθανε το παιδί-θαύμα του πρoπολεμικού κινηματογράφου
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών άφησε ο μεγάλος Αμερικναός ηθοποιός, Μίκι Ρούνεϊ. Ο Ρούνεϊ γεννήθηκε ως Joe Yule Jr. στις 23 Σεπτεμβρίου 1920 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο σε ηλικία 6 έτων, ενώ έγινε διάσημος το 1937 για τον ρόλο του στη σειρά A Family Affair ως Andy Hardy, έναν Αμερικανό έφηβο που ταυτίστηκε με όλα τα παιδιά της ηλικίας του.

Δίδυμο με την Judy Garland, ο Ρούνεϊ εμφανίστηκε σε μια σειρά από μιούζικαλ μεταξύ των οποίων τα: Babes in Arms (1939), Strike up the Band (1940), Babes on Broadway (1941), και Girl Crazy (1943). Ακολούθησε το κλασικό National Velvet (1944) στο πλευρό της Elizabeth Taylor. Οι εμφναίσεις του στον κινηματογράφο συνεχίστηκαν μέχρι το 2011 με την παρουσία του στα Muppets.

Ο Ρούνεϊ υπήρξε και παντρεμένος με την Άβα Γκάρντνερ. Ο γάμος, οργανωμένος απλά από το ίδιο το στούντιο, έλαβε χώρα στις 10 Ιανουαρίου 1942 στο Μπαλάρντ της Καλιφόρνια. «Επειδή οι άνθρωποι αναρωτιούνται συχνά αν το γεγονός ότι ήμουν παντρεμένη με το Μίκι με βοήθησε να πετύχω την πρώτη μου σειρά μεγάλων ρόλων, οφείλω στην αλήθεια να πω ότι το να είσαι η κυρία Μίκι Ρούνεϊ στην πόλη δεν βοήθησε καθόλου στο να εκτοξευτώ στον ουρανό με τ’ άστρα. Ποτέ ο Μίκι δεν προσπάθησε να με κάνει ηθοποιό, δεν μου έμαθε ποτέ τίποτε, ποτέ δεν μου εξασφάλισε τον παραμικρό ρόλο», είχε δηλώσει για τον Ρούνεϊ η Γκάρντνερ. Ο γάμος είχε διάρκεια 16 μηνών.

To 2011 o Ρούνεϊ είχε αποκαλύψει το δράμα που ζούσε με τον θετό του γιο, ο οποίος τον κακοποιούσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης