Γιώργος Σταθόπουλος: Ο σημαντικός ζωγράφος επιστρέφει με μια νέα έκθεση

Γιώργος Σταθόπουλος: Ο σημαντικός ζωγράφος επιστρέφει με μια νέα έκθεση

Θα εγκαινιαστεί στις 4 Νοεμβρίου, στην Sianti Gallery

Stathopoulos_-_pinakas_1
Ως μια σειρά από πόλεις «ερωτικές», που αποκαλύπτουν μια φύση «ποιητική», παραδομένη στο όνειρο, την αγάπη ή το αίνιγμα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα καινούργια έργα του Γιώργου Σταθόπουλου που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της ατομικής του έκθεσης, με τίτλο «Νήσος Ουτοπία», η οποία θα εγκαινιαστεί στις 4 Νοεμβρίου, στην Sianti Gallery.

Πίνακες με ζωηρά χρώματα και σύμβολα κλασικά-παραδοσιακά, νεανικά γυναικεία πρόσωπα ή ποδηλάτισσες με σχεδόν γυμνό τον βωμό επί σέλας, σφριγηλά αγόρια ή και ερωτευμένα ζευγάρια μέσα σε μετέωρα κτίσματα συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό μιας εκρηκτικής χίμαιρας η οποία αποτυπώνεται και στο ομότιτλο με την έκθεση βιβλίο,από τις εκδόσεις Νίκας της σειράς Τέχνης, που επίσης θα παρουσιαστεί την ημέρα των εγκαινίων.

Stathopoulos_-_pinakas_2


Ο Σταθόπουλος ζωγραφίζει τις εντυπώσεις μιας καθημερινής οπτικής εμπειρίας με βάση τα εσωτερικά του βιώματα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα στον προσωπικό του χρόνο. Με ανατριχιαστική ηρεμία, προσήλωση και μαστοριά φιλοτεχνούνται χορογραφημένες καθημερινές σκηνές, που ισορροπούν ανάμεσα στις σοβαρές ανησυχίες και το χιούμορ, στην αλήθεια και την παραίσθηση.

Όπως σημειώνει ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης Γιώργος Μυλωνάς «το προσφιλές στον ζωγράφο σκηνικό της πόλης εμφανίζεται από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 καθώς σχημάτιζε σπίτια ως μορφές, λες και προσπαθούσε να ανασύρει από τα ριζώματα της πόλης την ανθρώπινη διάσταση. Στην πόλη μοιάζει ν’ αποζητά ένα νήμα που ξετυλίγει την Ιστορία, αποκαλύπτει τη συνέχειά της. Το ζευγάρι πρωταγωνιστεί στο κέντρο κι αποκτά διάσταση ως το «θέμα» της πόλης, ως μια ουσία συγκολλητική που αρμοδένει τα κτίσματα. Ο έρωτας είναι το νήμα στον χρόνο που υπερβαίνει την καθημερινότητα κι ανυψώνει την πόλη πέρα από τον αισθητό κόσμο, σε μια ου-τοπία ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης