Grammy 2022: Ποιος είναι ο Τζον Μπατίστ που έφυγε με πέντε βραβεία - Η μάχη της γυναίκας του με τη λευχαιμία

Grammy 2022: Ποιος είναι ο Τζον Μπατίστ που έφυγε με πέντε βραβεία - Η μάχη της γυναίκας του με τη λευχαιμία

Ποιοι ήταν οι μεγάλοι νικητές της 64ης τελετής απονομής των μουσικών βραβείων - Τιμήθηκε η μνήμη του Τέιλορ Χόκινς που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή

grammys-batiste
Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα 64α βραβεία Grammy, που πραγματοποιήθηκαν στο «MGM Grand Garden Arena», στο Λας Βέγκας. Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο κωμικός Τρέβορ Νόα. Ο Τζον Μπατίστ ήταν ο τραγουδιστής που «σάρωσε» καθώς έφυγε με πέντε βραβεία. Η 19χρονη Ολίβια Ροντρίγκο κέρδισε το βραβείο της πρωτοεμφανιζόμενης και του καλύτερου φωνητικού ποπ άλμπουμ.

Στη σκηνή τραγούδησαν οι Ολίβια Ροντρίγκο, BTS, Lil Nas X, Silk Sonic, Μπίλι Έιλις, J Balvin, Κάρι Άντεργουντ, Λένι Κράβιτς, Τζάστιν Μπίμπερ και Lady Gaga.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

Λίγο αργότερα, τιμήθηκε η μνήμη του Τέιλορ Χόκινς, του ντράμερ των Foo Fighters, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Οι Σίνθια Ερίβο, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Μπεν Πλατ και Ρέιτσελ Ζέγκλερ ερμήνευσαν τραγούδια του Στίβεν Σόντχαϊμ προκαλώντας συγκίνηση.

Ποιος είναι ο Τζον Μπατίστ
Ο 35χρονος μουσικός της τζαζ έφυγε με πέντε βραβεία, ανάμεσά τους και το Grammy Καλύτερου Άλμπουμ της Χρονιάς για το «We Are», ενώ έδωσε και μία εκπληκτική ζωντανή εμφάνιση τραγουδώντας το «Freedom» στη σκηνή των Grammy. «Ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός», είπε στη σκηνή παραλαμβάνοντας το βραβείο του!

JON BATISTE Wins Album Of The Year For ‘WE ARE’ | 2022 GRAMMYs Acceptance Speech
Κλείσιμο


Ο Τζον Μπατίστ είναι γέννημα θρέμμα της Νέας Ορλεάνης. Έζησε σε μια οικογένεια η οποία άκουγε τζαζ και γκόσπελ μουσική. Από μικρός ασχολήθηκε με τις νότες. Η μουσική και μία φωτογραφική μηχανή είναι οι μεγάλες του αγάπες καθώς με τη μουσική δημιουργεί και με την κάμερα θυμάται κάθε σημαντικό. Ακόμα και εικόνες που «εξαφάνισε» από τη ζωή του ο τυφώνας Κατρίνα που έπληξε πριν από μερικά χρόνια τη Νέα Ορλεάνη.



Ο Μπατίστ εχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 40 χώρες και με την μπάντα του «Stay Human» γυρνάει τον κόσμο για να διαδώσει αυτό ακριβώς το μήνυμα. To μότο του είναι να μην χάσουμε την ανθρωπιά μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες και τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε.

Το αμερικανικό κοινό γνώρισε τον Μπατίστ στο δημοφιλές «The Late Show with Stephen Colbert».

Ο τζαζ οίστρος του Μπατίστ αναγνωρίστηκε όταν, μαζί με τους Τρεντ Ρέζνορ (Nine Inch Nails) και Άτικους Ρος, κέρδισαν Όσκαρ για το υπέροχο τραγούδι της ταινίας «Soul», καθώς και μία Χρυσή Σφαίρα και το βραβείο Critics Choice Award.

Ο Μπατίστ βγήκε στους δρόμους για να στηρίξει ενεργά τις διαμαρτυρίες για την αποτρόπαιη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Θέλω να ενδυναμώσω το αίσθημα της ανθρωπιάς στον κόσμο, που βρίσκεται υπό επίθεση. Σκέπτομαι τους ανθρώπους που συνεχώς βομβαρδίζονται με τόσα πολλά από τους πολιτικούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όλοι τους έχουν βάλει στο στόχαστρο και τους πιέζουν να πάρουν θέση.

Μέσα από τη μουσική και την παρουσία μου ήθελα να διατυπώσω ότι είμαστε όλοι μαζί σε ό,τι συμβαίνει. Στην τελική, αυτή είναι η εποχή μας. Αυτός είναι ο κόσμος μας. Πρέπει να έρθουμε πιο κοντά και να καταλάβουμε ότι αν δεν είμαστε μαζί, όλα θα καταστραφούν», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Φιλαδέλφεια.

«Ποια είναι η ιστορία που θέλεις να πεις; Αυτό ρωτάω πάντα τον εαυτό μου. Τι θέλω να πω; Τι θέλω να εισπράξουν οι άνθρωποι; Σε αυτό τον κόσμο με τόσα προβλήματα, αυτό που θέλουμε είναι… αγάπη. Αυτό που θέλω είναι να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μας», είπε ο Μπατίστ.


Η μάχη της συζύγου του με τη λευχαιμία
Η χρονιά που διένυσε ο δημοφιλής καλλιτέχνης ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς η σύζυγός του του δίνει μάχη με την λευχαιμία.

«Ένα πράγμα που έμαθα αυτή την περίοδο είναι ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πάρα πολύ γρήγορα. Από τη μία μέρα στην άλλη ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και όλα να ανατραπούν», είχε πει χαρακτηριστικά.

Οκτώ μέρες πριν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των Γκράμι και μία ημέρα πριν τα 35α του γενέθλια, η γυναίκα του Μπατίστ, συγγραφέας και δημοσιογράφος Suleika Jaouad, διαγνώστηκε με λευχαιμία και είχε ξαναπεράσει σε ηλικία 20 ετών.

Η Suleika σε συνέντευξή της στο «CBS Sunday Morning» είχε αποκαλύψει ότι παντρεύτηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο σε μία λιτή τελετή, το προηγούμενο βράδυ της μεταμόσχευσης μυελού των οστών, στην οποία υπεβλήθη.




«Το σκοτάδι θα προσπαθήσει να σε καταπιεί και εσύ θα ανάψεις το φως και θα διατηρήσεις το φως», είχε πει ο Μπατίστ που κόλλησε Covid και δεν μπόρεσε να μείνει με τη σύζυγό του μετά την επέμβαση.

Μάλιστα για να την παρηγορήσει της έγραφε ένα νανούρισμα κάθε ημέρα. Σε εκείνη αφιέρωσε τα βραβεία Γκράμι και είπε στωικά: «Αυτή είναι η ζωή. Αυτή είναι! Βάλε τη ζώνη σου …».

Δείτε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες

Παραγωγός της Χρονιάς (Εκτός κλασικής μουσικής)

Νικητής: Jack Antonoff

Rogét Chahayed

Mike Elizondo

Hit-Boy

Ricky Reed

Βραβείο Γκράμι Καλύτερου φωνητικού άλμπουμ

Νικητής: Tony Bennett & Lady Gaga – Love for Sale

Norah Jones – ’Til We Meet Again (Live)

Tori Kelly – A Tori Kelly Christmas

Ledisi – Ledisi Sings Nina

Willie Nelson – That’s Life

Dolly Parton – A Holly Dolly Christmas

Καλύτερη σόλο ποπ ερμηνεία

Νικητής: Olivia Rodrigo – Drivers License

Justin Bieber – Anyone

Brandi Carlile – Right on Time

Billie Eilish – Happier Than Ever

Ariana Grande – Positions

Καλύτερο Ροκ Άλμπουμ

Νικητής: Foo Fighters – Medicine at Midnight

AC/DC – Power Up

Black Pumas – Capitol Cuts – Live From Studio A

Chris Cornell – No One Sings Like You Anymore Vol. 1

Paul McCartney – McCartney III

Καλύτερη Ροκ ερμηνεία

Νικητής: Foo Fighters – Making a Fire

AC/DC – Shot in the Dark

Black Pumas – Know You Better (Live From Capitol Studio A)

Chris Cornell – Nothing Compares 2 U

Deftones – Ohms

Δείτε όλα όσα έγιναν στο βίντεο που ακολουθεί


Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Το τάμπλετ της Τζωρτζίνας «χτυπούσε» την ώρα της κηδείας, λέει ο Ρουγκάλας

Μάρκος Σεφερλής - Super Mammy: Δίχασε το Twitter η κωμική σειρά

Ζελένσκι στα Βραβεία Grammy: Οι δικοί μας μουσικοί τραγουδούν για τους τραυματίες στα νοσοκομεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης