Μαρίνα Αμπράμοβιτς: Αποκαλύπτει τον ιδανικό αποδέκτη παραπόνων στην εποχή της πανδημίας

Μαρίνα Αμπράμοβιτς: Αποκαλύπτει τον ιδανικό αποδέκτη παραπόνων στην εποχή της πανδημίας

Η νέα μέθοδος απομάκρυνσης αρνητικών συναισθηματων που προτείνει η διάσημη εκπρόσωπος της perfomance art

marina-abramovic_1
Έχει διασχίσει πεζή το Σινικό Τείχος, έχει κάνει χρήση ψυχοτρόπων φαρκάκων επί σκηνής, έχει εκθέσει τον εαυτό της σε δημόσια θέα παραμένοντας επί ώρες ακίνητη, χωρίς φαγητό και νερό, έχει δώσει την δυνατότητα στο κοινό της να την χτυπήσει με ένα μαστίγιο....!Κι όλα αυτά με το πρόσχημα της performance art, στον χώρο της οποίας πρωταγωνιστεί εδώ και δεκαετίες, αλλά με βασικό στόχο να χρησιμοποιήσει την τέχνη ως ιδανικό μέσο θεραπείας της ψυχής. Ο λόγος για την Μαρίνα Αμπράμοβιτς, φυσικά, την διεθνούς φήμης εικαστική καλλιτέχνιδα η οποία επανέρχεται δριμύτερη προτείνοντάς μας έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης της έντονης ψυχογικής πίεσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού και το αναγκαστικό lockdown.
Abramovic_tree2
Ποιος είναι αυτός; «Πείτε τα παράπονά σας σε ένα δέντρο» απαντά η ίδια υπογραμμίζοντας με έμφαση πως τα δέντρα είναι σαν τα ανθρώπινα όντα, έχουν νοημοσύνη, έχουν συναισθήματα» γι' αυτό και αποτελούν ιδανικό πατρενέρ για να του γκρινιάξουμε. «Τα δέντρα επικοινωνούν μεταξύ τους και παράλληλα είναι σιωπηλοί ακροατές. Μπορείς να παραπονεθείς σ' αυτά» προτείνει η ίδια και προσθέτει: «Εγώ ξεκίνησα να το κάνω πριν πολύ καιρό όταν ήμουν στον Αμαζόνιο με Ινδούς ιθαγενείς».

Marina Abramovic advises public to complain to a tree to help heal from 2020


Μέσα από ένα βίντεο μάλιστα δείχνει τον ακριβή τρόπο με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί η επικοινωνία του ανθρώπου με ένα δέντρο λέγοντας αμέσως μετά: «Σάς παρακαλώ, πηγαίνε στο πιο κοντινό σας πάρκο. Επιλέξτε ένα δέντρο που σάς αρέσει. Αγκαλιάστε το σφικτά. Και ανοίξτε του την καρδιά σας. Παραπονεθείτε στο δέντρο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Είναι ο καλύτερος τρόπος να θεραπευθείτε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης