30 + 1 κείμενα σε έκδοση για τον 9,84

30 + 1 κείμενα σε έκδοση για τον 9,84

31 χρόνια «κλείνει» φέτος ο πρώτος δημοτικός σταθμός της ελεύθερης ραδιοφωνίας και το γιορτάζει με μια ειδική έκδοση με πολλούς γνωστούς συγγραφείς

athens-984
31 Μαΐου 2018– μια ημερομηνία αλλά και μαζί μια επέτειος. Όπως τότε πριν από 31 ολόκληρα χρόνια – η εκκίνηση της ελεύθερης ραδιοφωνίας με την μορφή του πρώτου δημοτικού ραδιοφώνου, του εμβληματικού (λόγω και της πρωτιάς) 9,84.

Αυτήν την Πέμπτη -31 Μαΐου 2018- κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο πρώτος σταθμός» των εκδόσεων Μεταίχμιο. Η έκδοση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 31 χρόνων από την ίδρυση του 9,84, του πρώτου σταθμού της πόλης και εντάσσεται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου της UNESCO, μια διοργάνωση του δήμου Αθηναίων, μέγας Δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.Την ίδια ημέρα, στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση στον υπαίθριο χώρο του 9,84 στο Γκάζι, Πειραιώς 100, στην οποία ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης θα προλογίσει την έκδοση και θα μιλήσουν η γενική διευθύντρια του Αθήνα 9.84 κυρία Νόνη Καραγιάννη, ο εκδότης του Μεταίχμιου κ. Νώντας Παπαγεωργίου, καθώς και η επιμελήτρια του βιβλίου κυρία Ελένη Μπούρα.

Στην έκδοση συμμετέχουν 30 συγγραφείς - συγγραφείς που είχαν ως οδηγό και έμπνευση τη λέξη «Αθήνα» και τον αριθμό «984», τα οποία εντάσσονται με διάφορους τρόπους μέσα στις ιστορίες τους. Αλλά, γιατί η διαφορά ανάμεσα στα 31 χρόνια της επετείου και τους αριθμού των 30 συμμετοχών; Η πρώτη απάντηση είναι ότι η πρωτοβουλία ελήφθη στην επέτειο των 30 χρόνων αλλά η έκδοση κρατήθηκε για να συμπέσει με την διοργάνωση Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου της UNESCO. Η δεύτερη απάντηση είναι ότι η έκδοση είναι 30 +1 – οι 30 συγγραφείς και ο πρόλογος της Νόνης Καραγιάννη (διευθύντριας του σταθμού).

Οι συγγραφείς με αλφαβητική σειρά είναι οι: Κώστας Ακρίβος, Μίμης Ανδρουλάκης, Ιάκωβος Ανυφαντάκης, Ρέα Γαλανάκη, Ευτυχία Γιαννάκη, Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Λένα Διβάνη, Μάνος Ελευθερίου, Ισμήνη Καπάνταη, Μάρκος Κρητικός, Όλια Λαζαρίδου, Ηλίας Μαγκλίνης, Έλενα Μαρούτσου, Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, Μαρία Ξυλούρη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κάλλια Παπαδάκη, Χίλντα Παπαδημητρίου, Μάιρα Παπαθανασοπούλου, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Ντορίνα Παπαλιού, Βασιλική Πέτσα, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Χριστίνα Πουλίδου, Μαριαλένα Σπυροπούλου, Κατερίνα Σχινά, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, Βάσια Τζανακάρη και Χρήστος Χωμενίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης