Η VW σκέφτεται και ID.2 GTI Clubsport

Η VW σκέφτεται και ID.2 GTI Clubsport

Μετά την επισημοποίηση των σχεδίων της για μια έκδοση GTI του νέου ηλεκτρικού ID.2 η Volkswagen αποκαλύπτει πως έχει στα πλάνα της και μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση Clubsport

Η VW σκέφτεται και ID.2 GTI Clubsport
To ID.2 GTI που έχει ήδη παρουσιαστεί ως πρωτότυπο και αναμένεται να λανσαριστεί προς τα τέλη του 2026 θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB Entry και θα χρησιμοποιεί τον νέο ηλεκτροκινητήρα APP550 με απόδοση περίπου 225 ίππους.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το R&D κέντρο της Volkswagen στο Braunschweig, εξελίσσεται και μια κορυφαία έκδοση Clubsport με ισχύ που αναμένεται να φτάσει τους 282 ίππους.
Όπως έχουμε συνηθίσει από τις εκδόσεις Clubsport του Golf GTI, η έκδοση ID.2 GTI Clubsport θα διαθέτει πιο επιθετικό στήσιμο και σειρά μηχανικών και ηλεκτρονικών αναβαθμίσεων. Ξεχωρίζει η παρουσία μηχανικού μπλοκέ διαφορικού με δυνατότητα torque vectoring μεταξύ των εμπρός τροχών, χωρίς παρεμβάσεις από το σύστημα φρένων. Όπως ανέφερε άτομο που συμμετέχει στην εξέλιξη του μοντέλου «…δεν βασιζόμαστε σε φρενάρισμα. Το σύστημα είναι εξολοκλήρου μηχανικό».
Η VW σκέφτεται και ID.2 GTI Clubsport
Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που εξετάζονται είναι η μεταβλητή κατανομή ροπής και η προσθήκη εικονικής λειτουργίας αλλαγής σχέσεων. Η δεύτερη λειτουργία επιδιώκει να μιμηθεί την αίσθηση παραδοσιακού χειροκίνητου κιβωτίου, προσφέροντας σταδιακή απόκριση κατά την επιτάχυνση και περιορίζοντας τους κραδασμούς. Και οι δύο εκδόσεις του ID.2 GTI θα χρησιμοποιούν την ίδια βάση, με το Clubsport να τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας. Αν και δεν έχει δοθεί επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, το μοντέλο θα ακολουθήσει το παράδειγμα προηγούμενων Clubsport με περισσότερη ισχύ, πιο σφιχτό στήσιμο και περιορισμένη παραγωγή. Με τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, η Volkswagen φαίνεται να θέλει να συνεχίσει την GTI παράδοση με εξηλεκτρισμένα μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε άνθρωπος της εταιρείας: «Μπορεί να ερχόμαστε αργά, αλλά ερχόμαστε με δύναμη».
Η VW σκέφτεται και ID.2 GTI Clubsport
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης