Εσύ φύγε ήσυχος
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Εσύ φύγε ήσυχος

Με τον Θέμο μοιραστήκαμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το «Πρώτο Θέμα», αυτό που βλέπετε και διαβάζετε τα τελευταία 14 χρόνια και μοιραία θα μείνει στην Ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Το «Πρώτο Θέμα» ας το κρίνει όπως θέλει ο καθένας, άλλωστε ιδιωτικό μέσο ενημέρωσης είναι και όποιος θέλει το αγοράζει ή το επιλέγει στο Διαδίκτυο. Αν όχι, πάει αλλού και δικαίωμά του. Mε χαρά...

Το δεύτερο, που ασφαλώς δεν θα μείνει σε... καμία Ιστορία αλλά μόνο στην ψυχή μου, είναι μια φιλία 30 ετών. Στενή φιλία με πολλές δυσκολίες αλλά και πολύ πιο μεγάλες χαρές, ανθρώπινες και επαγγελματικές. Μια κανονική ανθρώπινη σχέση, από αυτές που χτίζονται και δοκιμάζονται μια ζωή, από τη νεαρή ηλικία, και δεν μοιάζουν καθόλου με εκείνες των επωνύμων που βλέπετε στις τηλεοράσεις και διαβάζετε στα περιοδικά.

Για μένα σήμερα δεν μετράει τίποτα παραπάνω από το δεύτερο. Εχασα έναν πολύ δικό μου άνθρωπο. Και ας μου συγχωρεθεί η πολυτέλεια να εκφράζω δημοσίως κάτι από τα συναισθήματά μου, δεν το συνηθίζω και ελπίζω να μην ξαναχρειαστεί.

Τα υπόλοιπα για την πολυτάραχη ζωή του αλλά και για τη μεγάλη του επιτυχία τα γράφουν όλοι οι φίλοι μας εδώ. Ισως κάποτε γράψω κι εγώ. Και είναι πολλά αυτά που πρέπει κάποτε να γραφτούν.
Θέλω, πάντως, για κάτι να μην αφήσω καμία αμφιβολία τώρα που «έφυγε» ο Θέμος. Προς τους αναγνώστες μας, προς τους 220 ανθρώπους που εργάζονται εδώ, αλλά και σε όσους επιχείρησαν από την πρώτη ημέρα μέχρι και σήμερα να διαλύσουν αυτό το μέσο ενημέρωσης. Και ήταν πάρα πολλοί και με διαφορετικά κίνητρα, με αποκορύφωμα βέβαια την τελευταία τετραετία, σε σημείο ύβρεως.
Το «Πρώτο Θέμα» όχι μόνο θα συνεχίσει την πορεία του, αλλά κάθε χρόνο θα μεγαλώνει και θα παράγει νέα δημοσιογραφικά προϊόντα, τα οποία θα έχουν γνώμονα να ικανοποιούν μόνο όσους επιλέγουν να τα διαβάζουν.
Λάθη κάναμε, κάνουμε και θα ξανακάνουμε, όπως όλοι άλλωστε όταν «τρέχουν» και δημιουργούν κάτι στη ζωή. Και τα παραδεχόμαστε και κάνουμε και την αυτοκριτική μας με ειλικρίνεια γιατί είμαστε ένας ολοζώντανος δημοσιογραφικός οργανισμός.

Ομως εμείς δεν κοροϊδέψαμε ποτέ τους αναγνώστες μας, δεν κάναμε συναλλαγές και γι’ αυτό σταθήκαμε όχι μόνο όρθιοι στη μεγάλη κρίση της χώρας και στην ακόμα μεγαλύτερη των μέσων ενημέρωσης, αλλά δυναμώσαμε κιόλας. Δεν κάναμε πίσω ποτέ στις απόψεις μας. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ. Δεν ανταλλάξαμε τη δημοσιογραφική μας ισχύ με οποιοδήποτε τίμημα και φυσικά αυτό είχε απώλειες ακόμα και σε ανθρώπινη ζωή. Και δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα αλλά ούτε αύριο. Αυτό το γνωρίζουν όλοι πια, φίλοι και εχθροί. Ας μην το ξεχνάνε όμως. Ηρθαμε για να μείνουμε και να είμαστε για πάντα οι πρωταγωνιστές. Και αυτό το γνώριζε πολύ καλά ο Θέμος, γι’ αυτό και «έφυγε» ήσυχος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ